Drvo, Drvo sreće, kristali, Anela Mahmutagić, Maglaj, sreća

Drvo sreće: Kristali Anele Mahmutagić donose sreću?!

Posted on Posted in Autorski članci

Drvo sreće: Kristali Anele Mahmutagić donose sreću?!

Drvo sreće: Unikatni radovi Anele Mahmutagić donose sreću?! Svako od nas ima svoj neki hoby koji ga ispunjava i usrećuje, zar ne?! Tako i vrijedna Maglajka Anela Mahmutagić njeguje svoj hoby ispoljen kroz ljubav prema kristalima.

Anela, zlatnim rukama koje stvaraju čuda pravi izvanredne unikatne radove sa kristalima poput prelijepih minđušica, ogrlica i privjesaka. Dakako, kod nje možete naći i prirodne kristale u obliku geoda koje na svojstven način, sem što uljepšavaju okolinu u kojoj se nađu daju i posebnu energiju koja se odmah osjeti.

A osobno meni se dopalo najviše drvo sreće, u obliku stabla koje je rađeno na geodi čistog Gorskog kvarca sa dodacima drugih prirodnih kristala.

Tigrovo oko, Aventurin, Crveni koralj, Ametist i mnogi drugi kristali pronašli su put do osoba kojima su trebali stići jer svako od nas dobije ono što traži, pa tako i ljubitelji kristala dobiju one kristale koji su im zaista potrebni.

Rad sa kristalima, to je njen hobby koji radi srcem, pogledajte fotogaleriju slika i uvjerite se sami.

Zato podržimo Anelu Mahmutagić!

Talenti u nama

Talenti u nama ponekad ostaju ne ispoljeni, no u slučaju vedre i radišne Anele došli su do izražaja. Naravno, da biste dosegnuli određeni kvalitet pri nekom radu potrebno je uložiti sem truda, i osobno slobodno vrijeme kojeg Anela koristi na najbolji mogući način, radeći prelijepe unikatne proizvode od kristala za žene i muškarce.

Ovo je još jedan pokazatelj da Bosna i Hercegovina vrije talentima koji vlastitim snagama kreiraju unikatne proizvode koji oduševljavaju svakog kupca, u ovom slučaju ljubitelje kristala.  A od davnina je je poznato da je zemlja Bosna i Hercegovina bogata kristalima. Najpoznatiji je Kreševski Citrin.

Utjecaj Kristala

Od davnina poznat je mistični utjecaj kristala na ljudski život, zar ne?! Tako da su ljudi vijekovima pozitivnu energiju kristala koristili i pri samom liječenju od različitih vrsta oboljenja.

Kristali su najčešće polagani na određene dijelove tijela uz Čakre koje im pripadaju. A riječ „Čakra“ je sankritskog porijekla i znači vrtlog ili kolo. Čakre su sjedišta energije i svijesti u ljudskom organizmu i nisu anatomski dokaziva. Čakre utječu na naše organe, krvotok, aktivnosti hormona, ali i na emocije i misli. One transformiraju kosmičku životnu energiju (pranu, chi…) koja struji ljudskim tijelom.

Ovdje možemo spomenuti sedam najpoznatiji: Muladhara, Svadhisthana, Manipura, Anahata, Vishuddha, Ajna i Sahasrara.

I na kraju da dodamo, ako poželite biti istaknuti i prepoznatljivi, onda sebi uzmite originalan poklon. A taj unikatni dar sebi neka budu darovi od kristala Anele Mahmutagić koja zlatnim rukama pravi lijepe proizvode.

Toplo preporučujemo posjetite Facebook stranicu Misty Town Jewels