Nije lahko biti danas poeta: -Usud našeg doba

Nije lahko biti danas poeta:-Usud našeg vremena

Posted on Posted in Autorski članci

NIJE LAHKO BITI DANAS POETA: -USUD NAŠEG DOBA

Nije lahko biti danas poeta: -Usud našeg doba je postmoderna rimovana pjesma sa prizvukom elegije koja spaja prošlost sadašnjost i budućnost kroz živote velikih pjesnika Alekse Šantića, Muse Čazima-Čatića, Tina Ujevića I Sergeja Jesenjina koji su samo, doduše svako na svoj način željeli i sanjali o nekom boljem svijetu za sve druge oko sebe, a time unutar tog savršenijeg svijeta i malo mjesto za sebe, za te poetske duše koje nose žig vremena u kom bivstvuju sa manama i vrlinama koje nose kao i svi drugi.

Često poetske duše idu korak ispred svog vremena jer vide budućnost koja dolazi i zbog toga vrlo često plaćaju veliku životnu cijenu. Pogledajmo biografije velikih pjesnika i sve će nam se samo reći. Znamo da historija se ponavlja, tako da, ništa manje nije teško biti ni danas poeta, jer ljudske sudbine u vremenu se mimoilaze, prepliću i ponavljaju kroz naše živote, zar ne?!

Stihove govori Almir Đuhera-Mirić

Stihove govori Almir Đuhera-Mirić, Bosanskohercegovački, dugogodišnji pisac, prozaist i pjesnik, rođen je 1971. godine u Maglaju. Pored književnog stvaralaštva, autorske radove iz oblasti psihologije i astrologije objavljuje u poznatom bh. magazinu, te na različitim web-stranicama. Iako dokazan kao visokorangirani šahista i maratonac, poetsko umijeće je još jedan neskriven kvalitet sada već afirmisanog književnika.

Od svoje sedamnaeste godine hodi stazama poezije i proze izgradivši svojstven stil liričnog izražavanja. Živi i radi u Maglaju.

Njegove radove možete pratiti i na YouTube kanalu Astro Sunce !