Brzi recept | Sendvič sa salatom od tunjevine
Brzi recept za pripremu ukusnog obroka koji ima 474 kcal te donosi ugljikohidrata 42 g, vlakana 8 g, proteina 21 g i 1,55 g soli. Lako se priprema i pravi ovaj ukusni sendvič sa salatom od tunjevine.
Sendvič sa salatom od tunjevine
Ako nemate ideju za ručak a treba vam brz obrok koji će vam dati dovoljno energije za nastavak radni obaveza predlažemo vam ovaj recept koji ima u sebi 42 g ugljikohidrata. Stoga napravite ovaj klasičan sendvič od tunjevine za ručak koji u sebi sadrži nizak nivo šečera a povećan nivo vlakana od 8 g.
Citat:
“U malome je sve ukusno” – Kineska poslovica
Da biste je pretvorili u otopljenu tunjevinu, jednostavno tostirajte kruh, a zatim ga prelijte sirom i pecite na roštilju dok ne pjenuša, piše Barney Desmazery sa bbcgoodfood.com
Istražite po kategoriji
- Svedska gorcica: Prirodni eliksir za zdravlje
- Recept za bolju probavu: Čaj od Matičnjaka i Paprene Metvice
- Snaga biljaka: Matičnjak i paprena metvica za zdravlje želuca
- Limun: Čudesna voćka za zdravlje i osvježenje
- Zdravi recepti | Domaći sok od naranče
- Ukusan obrok od dinje, ananasa i naranče s medom
- Dinja | Zašto bismo je trebali jesti
Sastojci
Za salatu od tunjevine
- 145g limenke tunjevine (suncokretovo ulje, maslinovo ulje ili izvorska voda su sve u redu), po potrebi ocijeđene
- ½ štapića celera , oguljenog i sitno isječenog na kockice
- ½ malog crvenog luka , sitno isječenog na kockice
- 1 kašika majoneza
- mali prstohvat paprike , po želji
Za sendvič
- 4 kriške žitnog hleba
- 8 kriški krastavca
- 4 Little Gem listova zelene salate, oprani i osušeni
- 2 kašičice majoneza
Metoda
- KORAK 1
Da biste napravili salatu od tunjevine, potrebno je da sve sastojke stavite u zdjelu, začinite s malo soli i puno bibera (po svom ukus) i viljuškom izgnječite sve dok se potpuno ne sjedini. Držite pokriveno i rashlađeno, za jedan dan.
- KORAK 2
Da sastavite sendviče, rasporedite salatu od tunjevine preko dvije kriške kruha. Dodajte krastavac i zelenu salatu, a zatim preostale kriške premažite majonezom i stavite na sendviče. Lagano pritisnite sendviče, zatim ih prepolovite (pravougaone ili trouglove) i poslužite. Najbolje je pojesti odmah ili spakovati u plastičnu posudu za višekratnu upotrebu za ručak.
Pročitajte više o zdravim receptima za veganski recepti snaga zdrave ishrane