Kriške integralnog hljeba u sendviču sa tunnjevinom i zelenom salatom, Brzi recept | Sendvič sa salatom od tunjevine

Brzi recept | Sendvič sa salatom od tunjevine

Posted on Posted in Zdravi obroci │Isprobajte ove recepte

Brzi recept | Sendvič sa salatom od tunjevine

Brzi recept za pripremu ukusnog obroka koji ima 474 kcal te donosi ugljikohidrata 42 g, vlakana 8 g, proteina 21 g i 1,55 g soli. Lako se priprema i pravi ovaj ukusni sendvič sa salatom od tunjevine.

 

 

Sendvič sa salatom od tunjevine

Ako nemate ideju za ručak a treba vam brz obrok koji će vam dati dovoljno energije za nastavak radni obaveza predlažemo vam ovaj recept koji ima u sebi 42 g ugljikohidrata. Stoga napravite ovaj klasičan sendvič od tunjevine za ručak koji u sebi sadrži nizak nivo šečera a povećan nivo vlakana od 8 g.

Citat:

“U malome je sve ukusno” – Kineska poslovica

Da biste je pretvorili u otopljenu tunjevinu, jednostavno tostirajte kruh, a zatim ga prelijte sirom i pecite na roštilju dok ne pjenuša, piše Barney Desmazery sa bbcgoodfood.com

Istražite po kategoriji


 


Sastojci

Za salatu od tunjevine

 

  • 145g limenke tunjevine (suncokretovo ulje, maslinovo ulje ili izvorska voda su sve u redu), po potrebi ocijeđene
  • ½ štapića celera , oguljenog i sitno isječenog na kockice
  • ½ malog crvenog luka , sitno isječenog na kockice
  • 1 kašika majoneza
  • mali prstohvat paprike , po želji

Za sendvič

 

  • 4 kriške žitnog hleba
  • 8 kriški krastavca
  • 4 Little Gem listova zelene salate, oprani i osušeni
  • 2 kašičice majoneza

 

Metoda

 

  • KORAK 1

Da biste napravili salatu od tunjevine, potrebno je da sve sastojke stavite u zdjelu, začinite s malo soli i puno bibera (po svom ukus) i viljuškom izgnječite sve dok se potpuno ne sjedini. Držite pokriveno i rashlađeno, za jedan dan.

  • KORAK 2

Da sastavite sendviče, rasporedite salatu od tunjevine preko dvije kriške kruha. Dodajte krastavac i zelenu salatu, a zatim preostale kriške premažite majonezom i stavite na sendviče. Lagano pritisnite sendviče, zatim ih prepolovite (pravougaone ili trouglove) i poslužite. Najbolje je pojesti odmah ili spakovati u plastičnu posudu za višekratnu upotrebu za ručak.

 

Pročitajte više o zdravim receptima za veganski recepti snaga zdrave ishrane

 

Preporučujemo



0