Vrhunska stock fotografija: -Gljive u paru!

Vrhunska stock fotografija: -Gljive u paru!

Posted on Posted in Fotografije, usluge

Vrhunska stock fotografija: -Gljive u paru!

Vrhunska stock fotografija: -Gljive u paru! Ovom fotografijom možete otkriti djeličke mistićnosti šumskog svijeta koja je prepuna hranjivi materija koje pogoduju ljudskom organizmu. Naučnici su otkrili davno ljekovita svojstva gljiva po ljudski organizam. No uvijek treba  pri branju gljiva imati na umu da sem zdravih postoje i otrovne. Za branje gljiva u šumi potrebno je veliko znanje. Ali i VELIKI OPREZ jer postoje otrovne gljive koje su vrlo opasne po ljudski organizam.

Gljive se u šumskom okruženju nalaze na određenim mjestima koje pogoduju njihovom razvoju. Sem gljiva koje su odlična hrana za ljudski organizam postoje i one veoma opasne po ljudski život. Zato u šumi budite obazrivi i idite uvijek sa stručnom osobom za branje gljiva. Otrovne gljive i one za konzumaciju veoma je teško razlikovati u šumskim prilikama jer postoje skoro identične gljive.

Dodajmo da uzgoj gljiva je moguć u vrtu ili voćnjaku. Gljive uzgojenih u kućnoj radinosti isto su sa dobrim ljekovitim svojstvima na ljudski organizam: Šampinjoni, bukovače i šhitaka gljive su dokazani prijatelji čovjeka. Doduše kao i svaku drugu hranu određeni ljudski organizmi ne mogu podnijeti iz više razloga. Zato i najzdravije gljive nisu za svačiji stomak.

Inače gljive se razmnožavaju micelijem ili sporama.

Šumski svijet bogat je hranjivim tvarima za ljudski organizam koje se nalaze u gljivama, divljim kupinama i malinama, šumskim jagodama, divljači, itd. Ne zaboravimo i naše prirodne izvorske vode koje bismo trebali održavati držeći našu šumu čistom. Budimo odgovorni prema našoj prirodi.

Bezbroj je načina kojima možete vašim cijenjenim  posjetiteljima i kupcima putem ove fotografije poslati jasnu poruku šta nudite na vašem repertoaru i koje su vaše životne preokupacije. A kroz sadržajne članke priložene uz ovu fotografiju možete i educirati vaše posjetitelje. Preuzmite ovu fotografiju gljiva u paru.

Ovu fotografiju Gljiva u paru  možete preuzeti povoljno po cijeni od 0,25 dolara. A pogodna je za restorane zdrave hrane, online poljoprivredne apoteke, gljivarska udruženja, stručna udruženja, web sajtove o gljivama i slično