Recept za vrhunsku porodičnu večeru prenosimo za vas. Ponekad ostanemo bez ideje šta spremiti za večeru nakon napornog radnog dana?! Predlažemo vam „Chicken Pasta Bake“ recept od Esther Clark. Ujedno naša preporuka je da ovaj recept spremite s domaćom zdravom piletinom.
Za njegovu pripremu potrebno je oko 30 minuta. Dok za kuhanje je neophodno 45 minuta. Po jednoj porciji ova ukusna večera donosi vam 575 kcal. Recept se sastoji od namirnica koje u većini svaka domaćica ima pri ruci u svojoj kuhinji.
Sada je vrijeme da krenemo s pripremom za našu večernju uživanciju, zar ne?! Zato pročitajte u nastavku članka kako pripremiti ukusnu tjesteninu s piletinom i sirom. Upoznajte sada i namirnice koje su potrebne kako biste večernje jelo spremili po receptu Eshter Clark.
OTKRIJTE VIŠE SADRŽAJA
Recept za vrhunsku porodičnu večeru
Recept za vrhunsku porodičnu večeru od Esther Clark prenosimo s ljubavlju. Nadamo se da ćete uživati u sjajnoj porodičnoj večeri u toplini vlastitoga doma. Prijatno!
Chicken Pasta Bake
Uživajte u ovoj tjestenini od topljivog sira i piletine za vrhunsku porodičnu večeru radnim danom. Poslužite direktno iz jela uz začinjenu zelenu salatu.
Ishrana: Po porciji | |
Nutrient | Jedinica |
kcal | 575 |
mast | 30g |
zasićuje | 14g |
ugljeni hidrati | 41g |
šećeri | 9g |
vlakna | 5g |
proteina | 33g |
soli | 0,5g |
MOŽDA VAS ZANIMA
Sastojci
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica luka, sitno iseckana
- 2 čena belog luka, zgnječena
- ¼ kašičice čili pahuljica
- 2 x 400 g konzerve seckanog paradajza
- 1 kašičica šećera
- 6 kašika mascarponea
- 4 pilećaprsa bez kože, narezana na trakice
- 300g penne
- 70 g zrelog čedara, narendanog
- 50 g rendane mocarele
- ½ male vezice peršuna, sitno nasjeckanog
Metoda
- KORAK 1
Zagrijte 2 kašike ulja u tiganju na srednjoj vatri i lagano pržite luk 10-12 minuta. Dodajte beli luk i ljuskice čilija i kuhajte 1 min. Dodajte paradajz i šećer i začinite po ukusu. Krčkajte otklopljeno 20 minuta ili dok se ne zgusne, a zatim promiješajte kroz mascarpone.
- KORAK 2
Zagrijte 1 kašiku ulja u tiganju sa neprijanjajućim slojem . Začinite piletinu i pržite 5-7 minuta ili dok se piletina ne skuha.
- KORAK 3
Zagrijte rernu na 220C/200C ventilator/plin 7. Skuhajte penne prema uputama na pakiranju. Ocijedite i prelijte preostalim uljem. Istresite tjesteninu u posudu srednje veličine otpornu na rernu. Umiješajte piletinu i prelijte sosom. Na vrh stavite cheddar, mocarelu i peršun. Pecite 20 minuta ili dok ne porumene.
Zahvalnost na receptu ide www.bbcgoodfood.com i Esther Clark
Aktuelno, čita se!
Resursi:
- Kako pripremiti top desert: Crni Užitak
- Ukusni recept: Kako pripremiti Marcipan
- Kako da napravite ukusan domaći crni hljeb