riblji fileti na roštiljskoj plati, Riblji recept Pečeni Oslić s Limunom i Maslinama

Riblji recept | Pečeni Oslić s Limunom i Maslinama

Posted on Posted in Zdravi obroci │Isprobajte ove recepte

Riblji recept za zdrav obrok od fileta oslića pripremite na jednostavan i relativno brz način uz dodavanje limuna, masline te peršima ili korijandera po želji.

Šta je Oslić?

Oslić (lat. Merluccius merluccius) je bijela morska riba iz porodice Merlucciidae. Diljem jadranske obale ima razne nazive kao što su magarcic, magarčić, mol, murluc, oslic, tovar, ugota.[1] -(wikipedia.org)

Oslić je ukusna i sočna riba čije meso je bijelo i mehkano a koja Živi u dubljem moru, na dubinama od 30-1075 m, premda ga se najčešće nalazi na dubinama između 70 i 370 m.

Energetska vrijednost oslića iznosi 88 kcal / 368 kJ na 100 g svježe namirnice. U 100 grama svježeg oslića nalazi se 80% vode, 0,85 g masti, 17,2 g bjelančevina, 0 g ugljikohidrata i 0 g vlakana.

U nastavku članka pročitajte koje su namirnice potrebne te kako da pripremite recept za ovaj ukusan riblji specijalitet.

Riblji recept | Pečeni Oslić s Limunom i Maslinama

Sastojci:

4 fileta oslića

Sok od 1 limuna

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana

1/4 šalice crnih maslina, očišćenih i narezanih

Sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu

Svježi peršin ili korijander za posipanje (opcionalno)

Upute:

Zagrijte pećnicu na 180°C.

U manjoj zdjeli pomiješajte sok od limuna, maslinovo ulje i sitno nasjeckani češnjak.

U posudi za pečenje položite filete oslića i prelijte ih pripremljenom smjesom od limuna i maslinovog ulja.

Posolite i popaprite po ukusu, pa pospite narezanim maslinama po vrhu.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 15-20 minuta, ili dok riba ne postane bijela i meso se lako odvaja vilicom.

Poslužite pečeni oslić topao, posut svježim peršinom ili korijanderom po želji.


Izvor informacija

hr.wikipedia.org/wiki/Oslić


Preporučujemo

0