Slatki raj-Kolač od šargarepe govori kako napraviti ovaj ukusni kolač

Slatki raj: Pripremite kolač od šargarepe

Posted on Posted in Slatki raj │Otkrijte sjajne recepte za ukusne kolače, Uncategorized

Slatki raj: Pripremite kolač od šargarepe

Slatki raj: Pripremite kolač od šargarepe, napravite odmah i obradujte ukućane ukusnom slasticom. Za pripremu ovog kolača koji može stojati u frižideru do 5 dana, potrebno je otprilike 35 minuta dok za kuhanje potrebno je 30 -tak minuta. Laho se priprema I najbolje ga je jesti na sobnoj temperature.

Namirnice iz ovog recepta donijetiće vam 680 kcal po porciji, a predviđeno je 10 do 12 serviranja. Po porciji dobit ćete 78 g ugljiko hidrata.

Upozorenje: Ako ste alergični na neku od namirnica iz recepta, kolač nemojte konzumirati. Orasi, grožđice, jaja i druge namirnice mogu izazvati alergijske ili druge zdravstvene probleme.

Sastojci

Za glazuru

 

Kako pripremiti kolač od šargarepe

Kako pripremiti kolač od šargarepe donosi vam Cassie Best, direktorica hrane sa bbcgoodfood.com

 

  • KORAK 1

Zagrijte rernu na 180C/160C ventilator/plin 4. Nauljite i obložite dno i stranice dva kalupa za torte od 20cm pergamentom za pečenje. U vrču umutiti ulje, jogurt, jaja, vaniliju i koricu. Pomiješajte brašno, šećer, cimet i muškatni oraščić sa dobrim prstohvatom soli u posudi. Iscijedite grudvice šećera kroz prste, protresite posudu nekoliko puta kako bi grudvice izašle na površinu.

  • KORAK 2

U suhe dodajte mokre sastojke, zajedno sa šargarepom, grožđicama i polovinom orašastih plodova, ako koristite. Dobro izmiješati da se sjedini, pa podijeliti između pleha.

  • KORAK 3

Pecite 25-30 minuta ili dok ražanj umetnut u sredinu torte ne izađe čist. Ako se mokra smjesa zalijepi za ražanj, vratite u rernu na 5 minuta, a zatim ponovo proverite. Ostavite da se ohladi u kalupima.

  • KORAK 4

Da napravite glazuru, umutite puter i šećer dok ne postane glatka. Dodajte polovinu mekog sira i ponovo umutite, a zatim dodajte ostatak (dodavanjem malo po malo sprečavate da se glazura rascijepi). Izvadite kolače iz kalupa i sendvič zajedno sa polovinom glazure. Prelijte preostalom glazurom i pospite preostalim orasima. Čuvaće se u frižideru do pet dana. Najbolje je jesti na sobnoj temperaturi. I to je to, slatki raj, uživajte i prijatno!

Želite li da objavimo vaš recept, budte slobodni kontaktirati nas!

MOŽDA VAS ZANIMA

Spremite kolače iz slatkog raja

Kinder lada: Slatki biser među desertima

Kinder lada sjajni biser među desertima donosi recept na uvid
Kinder lada sjajni biser među desertima

 

 

Otkrijte tajnu ukusnih kokos oblatni: Korak po korak uputstvo

Otkrijte tajnu ukusnih kokos oblatnih: korak po korak uputstvo tradicionalnih oblatni
Otkrijte tajnu ukusnih kokos oblatnih: korak po korak uputstvo

 

 

0