Dvorac Schwerin-Moje-Putovanje-Kroz-Vrijeme

Dvorac Schwerin: Moje Putovanje Kroz Vrijeme

Posted on Posted in Autorski članci | Inspirativne priče i više

Dvorac Schwerin: Moje Putovanje Kroz vrijeme

Dvorac Schwerin: Moje Putovanje Kroz Vrijeme u romantičarskim jesenjim danima se odigralo na poljima savršene ljepote. To je mali raj na zemlji sa predivnim dvorcem iz 12.stoljeća, koji je popločan divnim stazama romatičarskog zanosa, ljubavi i nade.

Prizvuci prošlih vremena obasjani prekrasnim cvjetnim baštama i čarolijom jezera koje upotpunjuje mirisne note starih vremena privlače sve više i više turista iz cijeloga svijeta koji na kraju posjete budu nadahnuti pozitivnom energijom koju dvorac sa svojim ukrasima nudi.


Piše: Zerina Đuhera

Schwerin, predivan je dvorac s prizvukom romantike  i jedan je od najljepših dvoraca u Njemačkoj. Nalazi se uz istoimeno jezero, u Schwerinu, glavnom gradu pokrajine Mecklenburg-Zapadno-Pomeranije.

Dašak prošlih vremena bukvalno osjetite na svakom koraku dok šetate prostranim stazama pored koji vrije bujna cvjetna energija koja plijeni poglede posmatrača.

 

Ovaj predivan dvorac sa svojim divnim unutrašnjim i vanjskim ukrasima zasigurno spada u top 3 dvorca u Njemačkoj.  Pored Schwerina, predlažemo da posjetite sjajni dvorac Neuschwanstain što u prijevodu znači novi labuđi kamen koji je skriven u lijepim predjelima Bavarske, te dvorac Eltz koji sjaji svojim ljepotama u blizini Frankfurta a ulaznica za ovaj dvorac iznosi 10 eura.

Ovo su sjajni biseri Njemačke, dvorci koji plijene izgledom i nose zasigurno etiketu “MUST SEE”!


Schwerin
i njegova jezera

Najbliži veći gradovi Schwerinu su:  Rostock koji je udaljen 69 kilometara, i Hamburg koji se nalazi nešto dalje od Schwerina na udaljenosti od 94 kilometra.

U Schwerinu živi 98.551 stanovnika. Sam grad okružen je velikim brojem jezera. A gradski dvorac nastao je u periodu 1260-1416 godine.

Za vašu informaciju znajte da, hoteli u blizini dvorca koštaju od 30 Eura pa naviše, po osobi i noćenju. Slažete li se da je svakome potreban odmor od posla?! Ako se slažete onda su putovanja prava stvar da se misli razbistre a tijelo odmori od svakodnevnih aktivnosti, zar ne?!

Želimo vam ugodan odmor ma gdjegod da ste odlučili da idete i ugodno putovanje iz snova.

Sretno!

0