Fudbaleri na fudbalskom terenu, Uzbudljivi Remi između Bayerna i Reala u Ligi Prvaka

Uzbudljivi Remi između Bayerna i Reala u Ligi Prvaka

Posted on Posted in Sportski biseri | Sve o svijetu sporta

Uzbudljivi remi odigrali su u prvom polufinalnom susretu lige prvaka Bajern iz Minhena i Reala iz Madrid na Allianz areni u Minhenu.

Uzbudljivi Remi između Bayerna i Reala u Ligi Prvaka

Na Allianz stadionu u Minhenu odigrala se spektakularna utakmica Lige prvaka između Bayerna i Reala koja je završila remijem rezultatom 2-2. Domaća ekipa Bayern iz Minhena i gostujući Real iz Madrida pružili su gledateljima nezaboravan nogometni spektakl koji je obilovao golovima, uzbuđenjem i kontroverzama.

Real je prvi zaprijetio u 24. minuti kada je Vinicius Junior pogodio mrežu domaćina, donoseći Realu prednost. Međutim, Bayern nije dugo čekao da odgovori. U 53. minuti, Leroy Sane sjajno je završio akciju svog tima i izjednačio rezultat. Za potpuni preokret pobrinuo se samo četiri minute kasnije, Harry Kane koji je bio siguran izvođač penala za Bayern, dovodeći ih u vodstvo od 2-1.

Real Madrid nije odustajao i uspio je izjednačiti rezultat u 82. minuti, opet zahvaljujući Viniciusu Junioru koji je ovaj put bio uspješan iz penala. Ova utakmica pokazala je snagu i karakter oba tima, koji su se borili do posljednjeg trenutka.

Statistički podaci

Statistički podaci ukazuju na izjednačenu borbu na terenu.

Bayern je imao nešto veći posjed lopte 52%.  Dok su loptu u posjedu Madriđani imali 48%.

Međutim, obje ekipe su pokazale opasnost u napadu. Bayern je 14 puta gađao gol protivnika, dok je Real uputio 10 udaraca prema golu suparnika.

U pogledu dodavanja tokom utakmice može se reći da je Bajern bio s nešto više preciznih dodavanja te je Bajern imao 557 dodavanja. Dok Real nije mnogo zaostajao u vom segmentu igre te je imao 517 dodavanja.

Bajern je imao 6 udaraca iz kuta. A za jedan manje (5) kraljevski klub je imao udaraca iz ugla.

Utakmica je bila obilježena i kartonima, s po dva žuta kartona za svaku ekipu. Ovaj rezultat daje blagu prednost Realu uoči revanš utakmice koja će se odigrati na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu 8. maja s početkom u 21 sat.

Ova utakmica je podsjetnik na čari Lige prvaka i strasti koju donosi nogomet. Gledatelji su svjedočili ne samo izvanrednim individualnim izvedbama, već i timskim naporima koji su doveli do nevjerojatnih trenutaka na terenu.

Izvor informacija

google.com

Preporučujemo

0