Igrači fudbalskih klubova na fudbalskom terenu, Sarajevo je na iskustvo dobilo Slogu

Sarajevo na iskustvo dobilo Slogu

Posted on Posted in Sportski biseri | Sve o svijetu sporta

Sarajevo na iskustvo dobilo Slogu

Sarajevo je na iskustvo dobilo Slogu u 30.kolu Wwin lige Bosne I Hercegovine u izjednačenoj utakmici gdje je posjed lopte neznatno više imala ekipa dobojlija.

Na stadionu dr. Milan Jelić u Modriči susret 30.kola su odigrali Sloga i Sarajevo pred oko 400 gledalaca.


Piše:Almir Đuhera

Objavljeno 05.05.2024.godine
Ažurirano, 03.10.2024.godine


Ako mogu napraviti penicilin od ubuđalog hljeba sigurno se može napraviti nešto i od tebe.” Muhamed Ali

Prvo poluvrijeme je obilježila povreda Tarika Kapetanovića koji je u 20 minuti susreta morao napustiti teren. Njegovoj ozljedi zasigurno je i doprineo loš teren u Modričoj jer je bio još nezgodnih “padova” na terenu u prvom poluvremenu. Simon Rožman tako je morao izvršiti neplaniranu izmjenu. No u 80 minuti susreta Simon Rožman morao je izvršiti i drugu prinudnu promjenu kada je Matanovića zamijenio Mehmedović.

Sloga je bila dobar takmac tokom cijele utakmice, ali se vidjelo od samog starta ove nogometne predstave da je fudbalski tim Sarajeva došao da igra fudbal te da pokuša pobijediti.

Sarajlijama je pobjedu doneo rezervista Francis Kyeremeh koji je ušao s klupe 57’ a u 70’ zatresao je mrežu dobojlija čiji strateg Vlado Jagodić dobro je postavio plan igre te su njegovi momci dobro stajali na terenu sve do 70 minuta. Ne može se reći da Sloga nije nastavila igrati I nakon 70 minuta ali su igrači Sarajeva s iskustvom više priveli utakmicu kraju. Ovo je 15 pobjeda ekipe Sarajeva, dok Sloga sa 41 bodom i dalje je u gornjem dijelu tabele.

Vlado Jadogić je izvršio svih 5 promjena dok se stručni štab Sarajeva na čelu s a Simonom Rožmanom odlučio za 4 izmjene.

Na utakmici su dosuđena tri žuta kartona a sudijski trio na čelu s Džemidžić Ernisom (Goražde) dobro je sudio te može dobiti prolaznu ocjenu.

Sastavi timova

FK SLOGA DOBOJ

Sastav: Nemanja Šćekić (GK), Josip Kvesić 86’, Ajdin Redžić 49’, Luka Božičković 59’, Momčilo Mrkaić, Dejan Popara 76’, Milan Milanović (C), Vasilije Perković 76’, Zoran Karać 46’, Srđan Grabež, Boris Varga

FK SARAJEVO

Dejan Iliev (GK), Nemanja Anđušić 57’, Hamza Čataković, Amar BeganovićNidal Čelik, Tarik Kapetanović 20’, Renan Do Carmo De Oliviera 57’, Vinko Soldo, Edin Julardžija, Miomir Đuričković (C), Marko Matanović 83’

Statistički podaci

WWIN Liga BiH 23/24

FK SLOGA DOBOJ – FK SARAJEVO (0 : 0) 0 : 1

Datum: 04.05.2024 16:00

Stadion: Dr Milan Jelić – Modriča

Gledalaca: 400

Sudija: Džemidžić Ernis (Goražde)

Pomoćnici: Macić Amer (Mostar) | Smiljanić Aleksandar (Laktaši)

Šutevi: FK SLOGA DOBOJ (1) – FK SARAJEVO (6)

Šutevi u gol: FK SLOGOJ (6) – FK SARAJEVO (13)

Prekršaji: FK SLOGA DOBOJ (10) – FK SARAJEVO (20)

Posjed lopte: FK SLOGA DOBOJ (53%) – FK SARAJEVO (47%)


Izvor informacija


Preporučujemo

 

0