navijači i igrači slave, Borusija zasluženo u finalu lige Prvaka

Borusija zasluženo u finalu lige Prvaka

Posted on Posted in Sportski biseri | Sve o svijetu sporta

Borusija iz Dortmuda zasluženo se našla u finalu Lige Prvaka jer je u oba polufinalna susreta pobijedila PSG iz Pariza te će u finalu u Londonu igrati protiv Bajerna ili Real Madrida koji svoj uzvratni susret igraju 08.05.2024. godine, s početkom od 21h.

Borusija zasluženo u finalu lige Prvaka

Nakon što su u prvom susretu kod kuće u Dortmundu izabanici Edina Terzića slavili golom Niclasa Fullkrugea koji je u Dortmund došao iz Werdera i u uzvratnom susretu igrači Borusije su pobijedili istim rezultatom. Ovaj put strijelac je bio Matt Hummels u 50 minuti susreta.

Igrači PSG –a iz Parisa su u nastavku susreta pritiskali igrače Borusije te ih sabili u 16 metara posebno u zadnjim momentima utakmice no gol ih nije htio. Napomenimo da su i u prošlom susretu Igrači PSG-a pogodili nekoliko puta okvir gola. Tako su i večeras ispromašivali se te pogodili okvir gola nekoliko puta. Posebno atraktivan udarac bio je Vitinjin udarac sa nekih 20 metara koji je pogodio prečku.

30 šuteva i 6 puta pogođen okvir gola pokazuje da je PSG pokušavao ali da to nije bilo dovoljno da se savlada večeras kompakatna ekipa Borusije iz Dotmunda koja je energijom i htjenjem jasno tokom cijele utakmice pokazivala šta želi i čemu teži.

Borusija timskom igrom do pobjede

Dobra postavka igre koju je zamislio te postavio strateg žutih kvalitetno je neutralisala opasnost koju su sa sobom nosili večeras nevidljivi Mbape, Barcola i Dempele.

Ne može se reći da se igrači Paris Saint Germaina nisu trudili ali ih nije išlo. Ali i igrači Borusije iz Dortmunda nisu im dali priliku da krila svoja razmašu. Borusija je taktički dobrom igrom posebno u drugom poluvremenu uspjela da neutralizira šuteve i centaršuteve. Borusija je postigla i drugi gol koji je poništen zbog ofsajda.

Treba istaći da se Borusija u oba susreta prikazala više kao snažan tim, za razliku od PSG-a koji se oslanjao na individualni kvalitet. Stoga Borusija iz Dotmunda, osmostruki prvak Njemačke zasluženo ide na Wembley te da u Londonu pokuša dodati pehar Lige Prvaka u svoj ormar s trofejima.


Preporučujemo

0