sportski teren sa zelenom travom,5 zanimljivih sportskih vijesti

5 zanimljivih sportskih vijesti | Sažetak

Posted on Posted in Sportski biseri | Sve o svijetu sporta

5 zanimljivih sportskih vijesti u kratkom sažetku koje su kod stručne javnosti, ali i kod navijača izazvale različite emocije. Juve, Poketino, Ranieri, NBA, Kompany, Bajern,…

5 zanimljivih sportskih vijesti

Claudio Ranieri | Objavio da završava trenersku karijeru

Claudio Ranieri objavio je da završava svoju trenersku karijeru. Ranieri je poznat po osvajanju naslova Premier lige s Leicester Cityjem 2016. godine. Trenerskim poslom se počeo baviti daleke 1986.godine kada je preuzeo Vigor Lameziju.

Trenerski posao ga je odveo u živote brojnih sportskih kolektiva kojima je davao note vlastitih trenerskih vizija:

Cagliari
Napoli
Fiorentina
Valencia
Atlético Madrid
Chelsea
Valencia
Parma
Juventus
Roma
Inter
Monaco
Grčka
Leicester City
Nantes
Fulham
Roma
Sampdoria
Watford
Cagliari

Vincent Kompany | blizu klupe Bajerna iz Minhena

Vincent Kompany, menadžer Burnleyja, neočekivano se našao na listi za novog trenera Bajerna iz Minhena kako su izvjestili engleski mediji. Nakon niza dobivenih odbijenica od strane vrhunskih trenerskih imena, Vinsent Kompani je jedan od potencijalnih kandidata za trenera Bayerna iz Minhena.

Bivši stoper Manchester Cityja i trenutni trener Burnleya, tako ima potencijalno priliku da nastavi razvijati svoju trenersku karijeru u vrhunskom klubu. Osim njega, spominju se i druga imena kao mogući nasljednici Thomasa Tuchela, uključujući Tomas Franka, trenera Brendforda.

Bayern je u potrazi za novim trenerom već duži period nakon što je odavno objavljeno da Tuchel odlazi nakon završetka sezone. S obzirom na niz prethodnih odbijenica, zanimljivo će biti pratiti kako će se stvari razvijati u narednim danima u njemačkom fudbalskom gigantu!

Maurusio Pochettino i Chelsea FC | Sporazumno se rastali

Mauricio Pochettino, bivši menadžer Chelseaja, rastao se s klubom nakon neuspješne sezone 2023/24 u Premier ligi Engleske. Uz sporazumni raskid ugovora svako će ići svojim putem. Očito da rukovodstvo kluba nije zadovoljilo šesto mjesto na tablici sa 5 bodova manje u odnosu na Aston Vilu koja je završila na četvrtom mjestu i igrat će ligu prvaka.

Ispred Chelsea na tabeli su se našli: šampion Manchester city, Arsenal, Liverpool, Aston Vila i Totenham.

Boston – Indiana | Finale istočne konferencije

U finalu istočne konferencije NBA lige, u utakmici protiv Indiana Pacersa, Boston Celtics su se suočili s izazovom. Indiana je imala sve u svojim rukama, loptu sa strane i rezultat 117-114 u njihovu korist. Izvući se na deset sekundi prije kraja utakmice izgledalo je nemoguće igračima Boston Celticka. No život često piše čudesne sportske bajke, te su zahvaljujući gostujućem igraču Sijakumu, došli na neobičanan način do produžetaka.

Boston Celtics – Indiana pacers   133 – 128

Nakon toga su na krilima Tejtuma u produžecima došli do pobjede. Navijači Bostona mogu da se nadaju novoj šampionskoj tituli na koju već dugo čekaju. Sljedeća utakmica između Bostona i Indiane igra se u četvrtak opet u Bostonu. Ostanite u toku s rezultatima kako biste saznali više detalja.

Bolonja – Juventus | Utakmica nevjerovatnog preokreta

Zašto je Italijanska liga u vrhu najboljih, govori i ova utakmica. Utakmica, u borbi za treće mjesto u ligi između Bologne i Juventusa, bila je prava drama. Bologna je vodila 3-0, i činilo se da je utakmica završena ali Juventus se vratio i utakmica je završila rezultatom 3-3. Uzbudljivo, zar ne?

5 zanimljivih sportskih vijesti obilježili su prethodne dane donoseći na lica sportskih ljubitelja različite emocije, od tuge do radosti. Zato sport i jeste tako uzbudljiv jer sa sobom nosi različitost iskrenih emocija na sportskom terenu i van njega.


Izvor informacija


Preporučujemo

0