prirodni sokovi na livadi, Eko Pas MS sokovi

Eko Pas prirodni proizvodi | Okusi snagu prirode

Posted on Posted in Marketing | Oglasite se s nama, Zdravi obroci │Isprobajte ove recepte

Eko Pas prirodni proizvodi | Okusi snagu prirode

Eko Pas Ms prirodni proizvodi će osvojiti vaša srca jer su napravljeni od namirnica koje donose korisne hranjive sastojke te koje su brižljivo birane i ubrane sa plodnih bosankohercegovačkih livada.

U današnjem svetu sve više ljudi se okreće prirodnim namirnicama i proizvodima koji nude bogatstvo hranjivih materija i ljekovitih svojstava. Među ovim dragocjenim darovima prirode, danas vam donosimo priču o nani, naranči, zovi, limunu i kompotu od jagode. U ovom članku ćemo istražiti hranjivu vrednost ovih namirnica, njihove koristi za zdravlje i način na koji se koriste u alternativnoj medicini.


Marketing


Eko Pas prirodni proizvodi

Sokovi

  • Prirodni sok od nane 0,33l
  • Prirodni sok od maline 0,33l
  • Prirodni napitak od zove 0,33l
  • Proljetni napitak (žara, limun, narandža) 0,33l

Svi sokovi koji su u ponudi su isključivo PRIRODNI BEZ DODATAKA BILO KAKVIH KONZERVANSA I BOJA, a samo uz dodatak minimalne količine smeđeg šećera. I iz tog razloga isti TREBA DA SE POTROŠI U ROKU OD 2 DO 3 DANA MAKSIMALNO, A NAJBOLJE ODMAH.

prirodni sokovi na livadi, Eko Pas MS sokovi

Svježe osušeno/dehidrirano voće

  • jabuka
  • narandža
  • limun
  • kivi

Eko Pas MS Maglaj
Kontakt: +38762971001 (Viber)

Baner s pozivom na akciju,Eko Pas Maglaj Baner S POZIVOM NA AKCIJU

Sadržaj – Namirnice | Hranjiva vrijednost i koristi

 

 

Nana | Kraljica umirujućih svojstava

Hranjiva vrijednost: Nana je bogata vitaminima A i C, kao i manganom. Sadrži značajne količine vlakana, kalcija, magnezija i gvožđa.

Koristi: Nana je poznata po svom umirujućem učinku na probavni sistem. Često se koristi za ublažavanje simptoma iritabilnog creva, mučnine i glavobolja. Njeni antiseptički i antimikrobni svojstva čine je idealnim prirodnim lijekom za prehlade i kašalj.

 

 

Naranča | Vočka s vitaminom C

Hranjiva vrednost: Naranče su bogate vitaminom C, folatima, kalijem i antioksidansima poput flavonoida. Sadrže i vlakna koja pomažu u održavanju zdravlja probavnog sistema.

Koristi: Redovna konzumacija naranče može pomoći u jačanju imunološkog sistema, smanjenju rizika od srčanih bolesti,pporavku štitne žlijezde i poboljšanju zdravlja kože. Njihov visok sadržaj vitamina C čini ih efikasnim u borbi protiv prehlade i gripa.

 

 

Zova | Za jači imuni sistem

Hranjiva vrednost: Zova je bogata antioksidansima, vitaminom C, dijetalnim vlaknima i antocijanima. Takođe sadrži značajne količine gvožđa i kalija.

Koristi: Plodovi i cvetovi zove tradicionalno se koriste za jačanje imunološkog sistema, smanjenje upala i borbu protiv virusnih infekcija. Zova može pomoći u ublažavanju simptoma prehlade i gripa, kao i u poboljšanju zdravlja srca.

 

 

Limun | Kralj detoksikacije

Hranjiva vrednost: Limun je odličan izvor vitamina C, vitamina B6, kalija, vlakana i flavonoida. Takođe sadrži male količine kalcija, željeza i magnezija.

Koristi: Limunov sok se često koristi kao prirodni detoksifikator i sredstvo za jačanje imunološkog sistema. Pomaže u poboljšanju probave, smanjenju rizika od srčanih bolesti i podizanju energije. Njegova kiselost i antioksidansi čine ga odličnim za čišćenje organizma od toksina.

 

 

Kompot od jagode | Zdravo slatko

Hranjiva vrednost: Kompot od jagode je bogat vitaminom C, manganom, folatima i dijetalnim vlaknima. Sadrži i antioksidante poput antocijanina i elaginske kiseline.

Koristi: Kompot od jagode može pomoći u poboljšanju zdravlja srca, smanjenju rizika od raka i poboljšanju funkcije mozga. Njegova visok sadržaj vlakana podržava zdravu probavu, dok antioksidanti pomažu u zaštiti ćelija od oštećenja.

 

 

Zašto koristiti domaći sok od limuna, zove i naranče

Domaći sokovi od limuna, zove i naranče nude brojne prednosti u odnosu na komercijalne verzije:

Bez aditiva i konzervansa: Domaći sokovi su prirodni i ne sadrže štetne hemikalije.
Bogati hranjivim materijama: Svježi sokovi zadržavaju više vitamina i minerala.
Kontrola sastojaka: Možete prilagoditi recept prema svojim ukusima i potrebama.
Ekološki prihvatljivo: Manje pakovanja znači manje otpada i manje štete po okolinu.

 

 

Prirodne namirnice u alternativnoj medicini

Od davnina se prirodni proizvodi koriste u alternativnoj medicini. Tako da, i nana, naranča, zova, limun i jagode se vrlo često koriste u alternativnoj medicini za različite svrhe:

Nana: Čaj od nane se koristi za smirenje želuca i ublažavanje stresa.
Naranča: Eterično ulje naranče se koristi za smirenje i poboljšanje raspoloženja.
Zova: Sirup od zove se koristi za jačanje imuniteta i borbu protiv prehlade.
Limun: Limunov sok se koristi za detoksikaciju i čišćenje jetre.
Jagode: Kompot od jagoda se koristi za poboljšanje zdravlja probavnog sistema.

 

Preporučujemo

Kako napraviti smuti od tropskog voća: Recepti i savjeti

 

 

0