Grupa B | Rezultati I statistika Euro 2024

Posted on Posted in Sportski biseri | Sve o svijetu sporta

Grupa B | Rezultati i statistika Euro 2024

Grupa B u kojoj su reprezentacije Albanije, Italije, Hrvatske te Španija po mnogim stručnjacima na Europskom nogometnom prvenstvu je najkvalitetnija i najteža grupa.

Grupa B

  • Albanija
  • Italija
  • Hrvatska
  • Španija

 

Grupa B | Rezultati i statistika prvog kola

Nakon odigranih utakmica prvog kola u grupi B može se zapaziti da je selekcija Španije pokazala najviše dok se Italija, europski prvak mučila u prvoj utakmici na Euru protiv Albanije.
 

Španija – Hrvatska 3:0

Španjolska je pokazala kao uigran tim sa brojnim nogometnim zvijezdama koji zna šta želi. Na ovoj utakmci je i Hrvatska imala svoje šanse posebno u drugom poluvremenu kada su dodali u brzinu više. No to nije bilo dovoljno da se iz ritma izbaci izvrsna selekcija Španije koju na ovom prvenstvu predvodi selektor Luis de la Fuente. Inače je Španija, uz Njemačku, najuspješnija selekcija Europskih prvenstava koja ga je tri puta osvajala.

U prvom poluvremenu Hrvatska igra pomalo je bila pomalo blijeda, no gledajući statističke parametre na kraju utakmice može se vidjeti da su u nastavku igrači Hrvatskog nacionalnog tima bili u mnogim segmentima igre isti ili bolji od igrača Španije. Mrežu Hrvatske selekcije je načeo Alvaro Morata koji ima do sada datih sedam golova na europskim prvenstvima. Nakon njega svoj doprinos pobjedi selekcije Španije dao je i Fabian Ruiz, da bi do kraja prvog poluvremena Španjolci dali još jedan zgoditak koji je postigao Dani Carvajal.

 

Strijelci:
Alvaro Morata 29’
Fabian Ruiz 32’
Dani Carvajal 45 +2’


 

Italija – Albanija 2:1

Drugi susret u grupi B igrale su nacionalne selekcije Italije i Albanije. Italija je pokazala zašto je Europski prvak, koji pobjeđuje i kada nije u najboljem izdanju. Albaniji je ovo drugo učešće na smotri najbolji reprezentacija Europe i za njih bih uspjeh bio proći grupu, no to se pored Italije, Hrvatske i Španije čini malo vjerovatnim. Na prvom učešću 2016 godine nacionalni tim Albanije imao je jednu pobjedu i doživio dva poraza.

Strijelci:

Alessandro Bastoni 11’                                                    Nedim Bajrami 1’

Nicollo Barella 16’


Statistika

 

Udarci                     17                                                        8

Udarci u okvir gola  5                                                        1

Posjed lopte          69%                                                   31%

Dodavanja            809                                                   372


 
 
Istraži po kategoriji

 
 
Preporučujemo


 


0