Kriške integralnog hljeba u sendviču sa tunnjevinom i zelenom salatom, Brzi recept | Sendvič sa salatom od tunjevine

Brzi recept | Sendvič sa salatom od tunjevine

Posted on Posted in Zdravi obroci │Isprobajte ove recepte
0
(0)

Brzi recept | Sendvič sa salatom od tunjevine

Brzi recept za pripremu ukusnog obroka koji ima 474 kcal te donosi ugljikohidrata 42 g, vlakana 8 g, proteina 21 g i 1,55 g soli. Lako se priprema i pravi ovaj ukusni sendvič sa salatom od tunjevine.

 

 

Sendvič sa salatom od tunjevine

Ako nemate ideju za ručak a treba vam brz obrok koji će vam dati dovoljno energije za nastavak radni obaveza predlažemo vam ovaj recept koji ima u sebi 42 g ugljikohidrata. Stoga napravite ovaj klasičan sendvič od tunjevine za ručak koji u sebi sadrži nizak nivo šečera a povećan nivo vlakana od 8 g.

Citat:

“U malome je sve ukusno” – Kineska poslovica

Da biste je pretvorili u otopljenu tunjevinu, jednostavno tostirajte kruh, a zatim ga prelijte sirom i pecite na roštilju dok ne pjenuša, piše Barney Desmazery sa bbcgoodfood.com

Istražite po kategoriji


 


Sastojci

Za salatu od tunjevine

 

  • 145g limenke tunjevine (suncokretovo ulje, maslinovo ulje ili izvorska voda su sve u redu), po potrebi ocijeđene
  • ½ štapića celera , oguljenog i sitno isječenog na kockice
  • ½ malog crvenog luka , sitno isječenog na kockice
  • 1 kašika majoneza
  • mali prstohvat paprike , po želji

Za sendvič

 

  • 4 kriške žitnog hleba
  • 8 kriški krastavca
  • 4 Little Gem listova zelene salate, oprani i osušeni
  • 2 kašičice majoneza

 

Metoda

 

  • KORAK 1

Da biste napravili salatu od tunjevine, potrebno je da sve sastojke stavite u zdjelu, začinite s malo soli i puno bibera (po svom ukus) i viljuškom izgnječite sve dok se potpuno ne sjedini. Držite pokriveno i rashlađeno, za jedan dan.

  • KORAK 2

Da sastavite sendviče, rasporedite salatu od tunjevine preko dvije kriške kruha. Dodajte krastavac i zelenu salatu, a zatim preostale kriške premažite majonezom i stavite na sendviče. Lagano pritisnite sendviče, zatim ih prepolovite (pravougaone ili trouglove) i poslužite. Najbolje je pojesti odmah ili spakovati u plastičnu posudu za višekratnu upotrebu za ručak.

 

Pročitajte više o zdravim receptima za veganski recepti snaga zdrave ishrane

 

Preporučujemo



How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

0