Recept za bolju probavu: Čaj od matičnjaka i paprene metvice
Recept za bolju probavu sastavljen od blagodeti matičnjaka koji djeluje protivupalno i umiruje jer je prirodni sedativ te paprene metvice koja ublažava bolove jer je prirodni analgetik. Ova čajna mješavina olakšat će vam tegobe kod mučnine, nervoznog želuca, povećanog stresa i anksioznosti i probavnih smetnji.
Šta je čaj?
Čaj (kin. 茶, korejski 차, hindski चाय „chai“), misli se na kineski čajevac, aromatično je piće obično pripremano sipanjem vruće ili ključale vode preko osušenih listova biljke Camellia sinensis, zimzelenog žbuna autohtonog u Aziji.[2] U bosanskom jeziku termin čaj označava uglavnom biljni čaj (od nane, kamilice i sl.). Nakon vode, čaj je najšire upotrebljavan napitak u svijetu.[3] –bs.wikipedia.org
Recept za bolju probavu
Sastojci:
- 1 žličica sušenog matičnjaka
- 1 žličica sušene paprene metvice
- 250 ml vruće vode
- Med ili limun po želji (opcijski)
Priprema:
- U šolju stavite sušeni matičnjak i paprenu metvicu.
- Prelijte vrućom vodom.
- Pokrijte šolju i ostavite da odstoji 10-15 minuta.
- Procijedite čaj i, po želji, dodajte med ili limun.
- Pijte polako dok je još topao.
Citat o Čajevima
“Čaj je tekuća mudrost koja grije dušu i smiruje tijelo.” – Nepoznat autor
Snaga biljaka: Matičnjak i paprena metvica za zdravlje želuca
Istražite po kategoriji
- Svedska gorcica: Prirodni eliksir za zdravlje
- Recept za bolju probavu: Čaj od Matičnjaka i Paprene Metvice
- Snaga biljaka: Matičnjak i paprena metvica za zdravlje želuca
- Limun: Čudesna voćka za zdravlje i osvježenje
- Zdravi recepti | Domaći sok od naranče
- Ukusan obrok od dinje, ananasa i naranče s medom
- Dinja | Zašto bismo je trebali jesti
Preporučujemo