Strijelac i hrana, u kojoj strijelčeva gastro čežnja želi da osjeti raznolikost života spojenu s avanturističkim porivom da se doživi nešto drugačije i po mogućnosti iz druge gastro kuhinje.
U nastavku članka “Strijelac i hrana | Recept za gastro avanturu” upoznajte se kako pripremiti recept za jelo koje će pobuditi striječevska čula kroz spoj šarolikih namirnica s intenzivnim mirisima luka, češnjaka, rajčica te paprika. Jelo koje vam predlažemo da upoznate je nacionalno makedonsko jelo kojeg mnogobrojni turisti isprobaju čim stignu u Makedoniju.
Otkrijte više sadržaja
Lav i hrana-Eskluzivni okusi za zvjezdanu gastronomsku avanturu
Poseban ambijent, skupocjeno jelo i piće šarmirati će vašeg lava jer on uživa kraljevski u svemu pa tako i na polju gasto kuhinje. Lava nećete usrećiti ako mu ponudite jelo koje je već jeo sto puta onako uobičajeno. No ako mu pružite više od očekivanoga onda se on raznježi i postajete njegova lovina jer ćete probuditi sva lavovska čula.
Kako pripremiti jelo za vašeg lava čitajte u članku “Lav i hrana – Eskluzini okusi za zvjezdanu gastronomsku avanturu”
Strijelac i hrana | Recept za gastro avanturu
Dakle, Makedonski pasulj (Tavče Gravče) je tradicionalno makedonsko jelo koje se peče i servira u tradicionalnoj neglaziranoj zemljanoj posudi.
Makedonski pasulj | Recept: Tavče Gravče
Sastojci:
500 g bijelog graha (prethodno namočenog)
1 luk, sitno nasjeckan
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 paprike, sitno nasjeckane
2 rajčice, sitno nasjeckane
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica mljevene crvene paprike
1 žlica suhog peršina
Sol i papar po ukusu
Upute:
Ocijedite prethodno namočeni grah i stavite ga u veliki lonac.
Dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak, paprike i rajčice u lonac s grahom.
Dodajte maslinovo ulje, mljevenu crvenu papriku, suhi peršin, sol i papar.
Prelijte sve s dovoljno vode da prekrije sastojke.
Kuhajte na srednje jakoj vatri dok grah ne omekša i juha se zgusne, oko 1,5 do 2 sata.
Poslužite tavče gravče toplo, uz svježe kruh ili pogaču.
Ovaj recept za tavče gravče, tradicionalni makedonski pasulj, savršeno odgovara temperamentu Strijelca. Bogati okusi i raznolikost sastojaka oduševit će vaše nepce i ispuniti vas toplinom i zadovoljstvom, baš kao što Strijelci vole uživati u raznolikosti života. Uživajte u ovom ukusnom jelu koje će vam pružiti pravu gastro avanturu!
Prijatno!
Izvori informacija:
Preporučujemo
Astrologija – Osobine astrološkog znaka strijelca
Upoznajte se bolje sa astrološkim znakom strijelca kako biste bolje razumjeli one osobe koje su pored vas a koje su rođene u znaku strijelca, tj u periodu od 22.11. do 21.12. ! Strijelčevi su puni optimizma koje ćete osjećati pri svakom susretu sa njima ali istovremeno osjetiti ćete da vole raditi stvari na svoj način. Dakle, ne bi vam preporučili da ih kontrolišete jer ćete izgubiti njihovo povjerenje jer oni su puni života i vole istraživati nove puteve, druge kulture, pa tako i zanimljiva jela drugi kultura ili iz drugih područja.
Upoznajte ih bolje u nastavku Astrologija | osobine astrološkog znaka strijelca
Hrana za djevicu – Uklapanje zdravog i uravnoteženog pristupa prehrani
Djevice mnogo pažnje posvećuju radnom okruženju, svakodnevici ali posebno osobnoj ishrani jer nastoje uravnotežiti ishranu te koristiti zdrave namirnice kako bi bile vitalne, fokusiranje i spremne na svakodnevne aktivnosti.
Obično ćete ih naći u apotekama ili trgovinama u potragi za zdravim namirnicama poput žitarica te drugih lahko probavljivih namirnica.
Više o djevicama i njihovoj ishrani čitajte na Hrana za djevicu – Uklapanje zdravog i uravnoteženog pristupa ishrani.