Maglajski atletičari na 5 Banjalučkom polumaratonu

Maglajski atletičari na 5. Banjalučkom polumaratonu

Posted on Posted in Autorski članci | Inspirativne priče i više

Maglajski atletičari na 5. Banjalučkom polumaratonu

Maglajski atletičari na 5. Banjalučkom polumaratonu imali su dobar nastup, a koji se održao 12.05.2019.godine u Banjaluci, na ultrabrzoj stazi. Trčalo se najljepšim gradskim predjelima i na dobro obezbjeđenoj stazi. Sam start utrke bio je ispred tvrđave Kastel. Dok sam cilj bio je u tvrđavi Kastel gdje su uz sjajnu atmosferu i bodrenje dočekivani trkači.

Piše: Almir Đuhera

Objavljeno, 19.05.2019.godine
Ažurirano, 02.10.2024.godine

Pobjeda nije sve, ali želja za pobjedom jeste.”-Vince Lombardi

Maglajski atletičari trčali cestama BanjaLuke

Na polumaratonskoj utrci su nastupili i maglajski dugoprugaši Almir Đuhera koji je završio na 7 mjestu u kategoriji  M45 a koji je zauzeo 94 mjesto u generalnom plasmanu sa vremenom 1:43:43. Inače, utrku je završilo 712 finišera.

Mladi maglajlija Ernad Mušić kojem je ovo bio dugoprugaški prvjenac pamti će po dobrom rezultatu nastup u Banjaluci. Uzevši u obzir da nije imao mnogo vremenaa za kvalitetnu pripremu Ernad je uspio u namjeri da stigne do cilja iako je imao određene probleme tokom utrke, u vremenu 1:51:19

Iskusni Miralem Šahman nastupio je na utrci 10K na kojoj je popravio osobni rekord za više od dvije i pol minute. Utrku su završila 294 takmičara, a Miralem je zauzeo izvrsno 47 mjesto.

Inače, pobjednik 5. Banjalučkog polumaratona je Srđan Samardžić, drugi je bio Alija Imamović a treće mjesto zauzeo je Sreto Krstić. U ženskoj konkurenciji pobjedila je Teodora Simović, druga je bila Tunde Szabo a treće mjesto zauzela je Amela Trožić.

Na utrci 10K Mg Milvela prvo mjesto osvojio je sjajni Osman Junuzović, drugo mjesto talentirani Belmin Mrkanović do je treći bio Božidaj Vujović. U ženskoj konkurenciji Nevena Jovanović je prva došla na cilj. Olimpijka BIH Lucia Kimani druga a treća je bila izvrsna Evelina Marić.

Na 5. banjalučkom polumaratonu održana je i Fan Run utrka čiji je pobjednik Rajko Todorović.

  1. Banjalučki polumaraton, 2019
Ime prezime Generalni plasman Plasman u kategoriji Vrijeme
Almir Đuhera 94 7 1:43:49
Ernad Mušić 203 76 1:51:19
Total Finished 712

Izvor:  5.Banjalučki polumaraton-Rezultati

 

Utrka  Mg Milvela 10K

Ime prezime Generalni plasman Plasman u kategoriji Vrijeme
Miralem Šahman 47 0:52:18
Total Finished 294

Izvor:  5.Banjalučki polumaraton-Rezultati

0