3.Tuzlanski noćni polumaraton: Pobjednici - Junuzović, Kimani, Kipruto, Jeftić!

3.Tuzlanski noćni polumaraton: Pobjednici – Junuzović, Kimani, Kipruto, Jeftić

Posted on Posted in Autorski članci

3.Tuzlanski noćni polumaraton: Pobjednici – Junuzović, Kimani, Kipruto, Jeftić

U gradu soli, 20.07.2019.godine, održan je 3.Tuzlanski noćni polumaraton: Pobjednici – Junuzović, Kimani, Kipruto, Jeftić! -Po mnogo čemu specifićan sportski događaj ove godine podignut je na viši nivo što je za pohvalu organizatoru ARK „Rekreativci“ Tuzla. Zaista ekipa ARK “Rekreativci” Tuzla na čelu sa predsjednikom Suadom Suljićem učinili su maksimalan napor da ovogodišnji tuzlanski polumaraton bude na vrhunskom nivou.

Prisustvo elitnih trkačica i trkača iz zemlje i regiona, sjajni volonteri na usluzi, dovoljan broj okrepnih stanica, obezbjeđenje staze, atmosfera na startu i cilju,… zasigurno su doprinijeli da svako ko je bio prisutan na stazi kao trkač ili pored nje kao navijač, osjeti poseban šarm ove utrke.

Posebno treba istaći da je staza certificirana zahvaljujući dodatnim naporima ARK „Rekreativci“ Tuzla koji su time omogućili da rezultati sa utrke budu priznati i na međunarodnoj sceni. Dodajmo ovdje da je staza dosta atraktivna, valovita, dinamična pa i pogodna za obaranje osobni rekorda.

Osim polumaratonske utrke, održana je i Fun Run utrka na 5 kilometara, kao i dječija utrka za najmlađe.

Pobjedniici Fun Run utrke na 5K su Osman Junuzović u muškoj konkurenciji i Lucija Kimani u ženskoj konkurenciji!

Posebno treba pohvaliti projekat „Za nekog s autizmom“ koji su zajedno pokrenuli  ARK „Rekreativci“ Tuzla i Centar za ranu intervenciju „Mali svijet“ pri kojem su trkačice i trkači prodavali istrčane kilometre a novac prikupljen namjenjen je za toflikaciju zgrade „Malog svijeta“.

 

Rezultati 3.Tuzlanskog noćnog polumaratona

 

Pobjednici u ženskoj konkurenciji

1.Olivera Jeftić

2.Amela Trožić

3.Helena Javornik

 

Pobjednici u muškoj konkurenciji

1.Stanley Kipruto

2.Srđan Samardžić

3.Alija Imamović