5 Izvrsnih Web Mjesta za Inspiraciju Dizajnera

5 Izvrsnih web mjesta za inspiraciju dizajnera

Posted on Posted in Autorski članci | Inspirativne priče i više, Graficki dizajn │ Inspiracija, tutorijali i resursi

5 Izvrsnih web mjesta, u ovom članku otkrivamo za vas te istražujemo koja su to mjesta koja mogu pomoći dizajnerima da se vaša inspiracija opet pokrene.

Svi smo se našli u nekom periodu života, ili naših projekata kada inspiracija na jednostavno na tren nestane. Taj trenutak nastane i pojavi se u gotovo svim našim životnim područjima kojima se bavimo. Zar nije tako?

Zato ako ste u toj fazi pri radu na vašem projektu,  kako biste vašu inspiraciju digli na viši nivo predlažemo vam da koristite ovih 5 Izvrsnih web mjesta za inspiraciju dizajnera.

 

5 Izvrsnih web mjesta za inspiraciju dizajnera

Naravno da to može biti prepreka u momentu ako ste se našli usred rada na nekom vrlo važnom projektu za vas. Ali taj trenutni nestanak inspiracije ne treba da vas uplaši ili zbuni.  Ako se pitate šta uraditi u tim momentima, mi vam predlažemo da ostavite posao na momenat i inspiraciju potražite putem ovih 5 Izvrsnih web mjesta za inspiraciju dizajnera.

Piše: Almir Đuhera

Ažurirano, 18.02.2024.godine u 13.28h

Behance (https://www.behance.net/)

Behance je vrlo popularna platforma među grafičkim dizajnerima jer omogućava dizajnerima predstavljanje vlastitih radova i projekata. Ako tražite raznolikost kreativnih radova onda ćete ovdje upravo to naći, uključujući logotipe, ilustracije, web dizajne, fotografije i još mnogo toga. Prođite kroz kategorije i profile dizajnera i vjerujemo da će vam se inspiracija vratiti.

Dribbble (https://dribbble.com/)

Dribbble je zanimljiva platforma koja se fokusira na kratke prikaze dizajnerskih radova. Dakle, ako tražite kratke „shotove“ kao i mogućnost komentiranja i dijeljenja radova onda ste na pravom mjestu koje će vam vratiti inspiraciju.

Pinterest (https://www.pinterest.com/)

Pinterest je vizuelna društvena mreža koja nudi bogat izvor inspiracije u raznim kreativnim područjima, ukljućujući grafički dizajn. Pinterest se temelji na „Pločama“ i „Pinovima“. Tako da, krenete li u pretragu različitim putevima „Ploča i Pinova“ vjerujemo da ćete pronaći ideje, trendove i dizajnerske koncepte koji će vas probuditi i pokrenuti u radu na vašim projektima.

Awwwards (https://www.awwwards.com/)

Awwwards, šta reći o ovoj platformi? Ako se želite okružiti izvrsnim radovima u web dizajnu onda je to pravo mjesto za vas. Vrhunske web stranice i interaktivni rojekti koji su kreativni, inovativni i inspirativni probudit će u vama želju da budete još bolji,  da se i vi istaknete svojim projektima.

Designspiration (https://www.designspiration.com/)

Designspiration možda ne toliko poznat kao Behance ali je još jedno izvrsno web mjesto za pronalaženje inspiracije kad zapnete u vašem grafičkom projektu ili radu. Pretražite ploče, galerije i projekte, i vjerujemo da će vam se nešto dopasti i pobuditi u vama drugačije perspektive i nove ideje.

Otkrijte više sadržaja

Vodič kako iskoristiti ove sajtove za inspiraciju u grafičkom dizajnu

Kako bismo vam olakšali kretanje u potrazi za inspiracijom pripremili smo ovaj kratki vodič.

Pretražujte različite kategorije: Kada posjetite ova mjesta, predlažemo pretražujte različite kaategorije i filtrirajte radove prema vašim interesima. To će vam olakšati da pronađete željenu inspiraciju koja je usklađena sa vašim sadašnjim projektom ili projektom kojeg planirate raditi, ili ste tem započeli raditi.

Dijelite i komentirajte: Dijeljenje i komentarisanje radova na društvenim mrežama može vam višestruko pomoći. Prvo, tako ćete ih sačuvati za kasnije ali i i pokazati drugim kolegama koji se možda baš nalaze u istoj situaciji kao vi. Dakle, pomažete i drugima. Komentarisanjem svakako pohvaljujete rad drugih. Ali i dajete svoje mišljenje što opet vas stavlja u poziciju da iznosite svoje stavove ili znanje po kojem vas možda drugi zaprate.

Saznajte o dizajnerskim tehnikama: Možda niste baš ljubitelj učenja iznova? Ali zar cijeli život nije jedno konstantno učenje?! Dakle, naoružajte se strpljenjem jer istraživanjem radova drugih dizajnera pomoći će vam da rastete, poboljšavate vašu tehniku, da usvajate nove stilove i trendove u grafičkom dizajnu. Jednostavnim istraživanjem i učenjem vi napredujete i budite vašu inspiraciju, zar ne?!

Kreirajte vlastite kolekcije: Možda tokom potrage za inspiracijom pronađete više radova koji vas inspirišu, jednostavno ih organizirajte u vaše kolekcije na ovim web mjestima.To će vam omogučiti da lakše pratite inspiraciju koju ste pronašli.

Izbjegavajte kopiranje: Vjerujte mi na riječ, ako nešto ili nekoga kopirate u životu nećete postići ništa. Sem toga što ćete biti uvijek plagijator bez vlastitog puta. Savjet od srca vam je da budete jedinstveni po svom stilu bez obzira što se to neće dopasti svima. Zar se može u životu ugoditi svima? Dakle, budite svoji!

Stvarajte kroz vlastite snove i znanje

Ovih 5 Izvrsnih web mjesta za inspiraciju dizajnera koristite kao izvor ideja i koncepata, ali uvijek stvarajte kroz vlastite snove i znanje. Zato uživajte u istraživanju i stvaranju.

Ako vam se članak svidio molimo vas, podijelite ga sa prijateljima na mreži.Hvala unaprijed na dijeljenju sadržaja!

Preporučujemo

 

0