Figma - Revolucionaran Alat za Dizajn i Suradnju

Figma – Revolucionarni Alat za Dizajn i Suradnju

Posted on Posted in Autorski članci | Inspirativne priče i više, Graficki dizajn │ Inspiracija, tutorijali i resursi

Figma – Revolucionarni Alat za Dizajn i Suradnju

Figma – Revolucionarni Alat za Dizajn i Suradnju je inovativni alat za dizajniranje koji je osvojio srca grafičkih dizajnera i timova širom svijeta. Sa ovom konstatacijom se slaže moj prijatelj Vaha koji mi je upravo Figmu preporučio.

Figmu mi je preporučio iz dva razloga: – Prvo što je Figma alat koji omogućuje suradnju u realnom vremenu. I drugi razlog je što sa njom kreativci i timovi mogu stvarati funkcionalne i profesionalne dizajne.

Zato sam se odlučio da zađem malo dublje u Figmu i njene osobine. Iskreno govoreći, čini mi se da ću se navući na Figmu jer ono što sam spoznao o Figmi kroz video uratke i info članke zaista mi izgleda kao revolucionaran alat.

Piše: Almir Đuhera

Figma je alat za dizajniranje i suradnju

Dakle, Figma je alat za dizajniranje i suradnju u stvarnom vremenu. Jedna od ključnih prednosti Figme nad konkurencijom je što omogućava više korisnički rad u stvarnom vremenu. Više dizajnera može istovremeno surađivati na istom projektu, što složit ćemo se višestruko ubrzava rad i pojednostavljuje sam proces dizajniranja.

Uzmemo li u obzir da zajednički rad u stvarnom vremenu omogućuje i razmjenu ideja, primanje povratnih informacija od kolega što daje kvalitet radu. A možda ključna prednost je što se odluke pri radu na projektu donose vrlo brzo.

Dijeljenje projekta sa klijentom

E sad dolazi jedna zanimljiva stvar, po mom mišljenju ključna. Zamislite imate klijenta i trebate čekati da se javi on vama ili vi njemu. I Vi čekate i čekate, i… A projekt stoji i stoji jer nemate povratnu informaciju od strane klijenta.

E, to je sada prošlost jer Figma omogućuje dijeljenje projekata s klijentima i ostalim dionicama. Napravite linkove za pregledavanje koji omogućuju drugima da vide njihov rad u stvarnom vremenu, bez potrebe za preuzimanjem ili instalacijom aplikacije.

Želite ćuti još prednosti

Želite ćuti još prednosti, pa evo još jedna koja će vas obradovati i privući Figmi: – Figma bogatu kolekciju alata za dizajniranje, uključujući slojeve, vektorske oblike, tekstualne stilove, i još mnogo toga. Vjerujem da ćemo se složiti da to što ima sve na jednom mjestu za različite dizajnerske potrebe Figmu čini gotovo savršenim alatom za dizajniranje i suradnju, i to vrlo moćnim.

Figma i dodaci

I to nije sve, korisnici Figme mogu koristiti različite dodatke i integraciju kako bi poboljšali svoj radni proces. Automatizacija određenih zadataka i još šire mogućnosti kroz dodatke zasigurno olakšavaju rad na projektu i kreativcima ali i timovima.

Dakle, Figma – Revolucionarni Alat za Dizajn i Suradnju koji zaista omogućuje kreativcima i timovima da rade vrhunskim dizajnerskim projektima i to na jednostavan, funkcionalan i učinkovit način. Ako želite da izvučete najviše iz svog tima ili samog sebe onda će Figma kao alat biti nezaobilazan činitelj pri radu na vašim dizajnerskim projektima.

Ako vam se svidio članak molimo vas podijelite ga sa drugima. Možda i drugima bude od koristi.

Hvala na dijeljenju!

0