Kako otvoriti profil na Google My Business koji vas besplatno reklamira

Kako otvoriti profil na Google My Business

Posted on Posted in Autorski članci | Inspirativne priče i više, Mali Biznisi │Isprobajte alate i savjete za uspjeh

Kako otvoriti profil na Google My Business

Kako otvoriti profil na Google My Business koji je jedan od ključeva online prisutnost vaše tvrtke, pitate se? U ovom vodiču dajemo vam odgovor na vaše pitanje o tome kako otvoriti profil na GMB, istražit ćemo koje su prednosti i donosimo vam na uvid zanimljive statističke podatke.

Piše: Almir Đuhera

Ako vam se gornje pitanje vrzmalo po glavi i sada čitate ovaj vodič, znajte da ste na dobrom putu da povećate vašu online prisutnost i to na besplatan način.

Da, dobro ste pročitali, potpuno besplatno! Google My Business je besplatan poslovni alat kompanije Google, koji je platforma koja tvrtkama omogućuje da postave i kontroliraju svoj online identitet.

Pomoću GMB, tvrtke mogu upravljati informacijama koje se prikazuju na Google pretragama i kartama. Dakle, možete postaviti informacije poput adrese, radnog vremena, broja telefona, recenzija i fotografija.

Dakako, kada ove informacije postavite na GMB složit ćemo se da je to vaš kvalitetno postavljen izlog, vaša ulazna vrata koja vas predstavljaju u online svijetu.

Koje su prednosti otvaranja profila na GMB?

Lokalna ste tvrtka, koja će sa otvaranjem profila dobiti na vidljivosti u lokalnim pretragama na pretraživaču, činili vam se to kao dobra prednost u odnosu na tvrtke koje nemaju profil.

Dakle, više klijenata na google pretraživačima vaš posao će pronaći lakše. Čini li vam se to kao dobra prilika za povećanje prihoda?

Dakle, prednosti su:

Pouzdanost: Želite biti pouzdan partner vašim klijentima? Onda ste sa verificiranim profilom na GMB uradili odličan potez kako bi vaši potencijalni klijenti stekli povjerenje u vas. U biti profil na GMB pokazuje da je tvrtka stvarna i redovno ažurirana.

Bolja vidljivost: Želite biti vidljiviji u online svijetu poslovanja? Vaš Google My Business Profil upravo to radi za vas jer ćete biti vidljiviji na Google pretragama i kartama.

Besplatno oglašavanje: Tko ne bi htio besplatno oglašavanje? Otvaranjem profila na Google My Business vi ste upravo dobili besplatno oglašavanje na neodređeno vrijeme.Vaši podaci su javni i vidljivi velikom broju posjetitelja.

Na GMB možete postavljati fotografije, vaše ponude i dijeliti informacija o događajima, itd! Zar sve to ne radi u oglašivačkom smislu besplatno za vas?! Složit ćemo se da je to odličan način za privlačenje klijenata, zar ne?!

Što možete dodati na GMB:

Fotografije: Na profil GMB dodajte slike svog poslovanja, proizvoda i usluga.

Radno vrijeme: Postavite tačne informacije o vašem radnom vremenu.

Ponude: Objavite posebne ponude i promocije neka ih klijenti vide

Adresa i lokacije: Javite ljudima gdje se nalazite i kako vas mogu pronaći

Recenzije: Omogučite klijentima da ocjenjuju vašu uslugu i ostavljaju recenzije

Kako otvoriti profil na Google My Business:

Prvi korak je da odete na Google My Business

Kliknite na „Otvorite svoj besplatan profil“ i prijavite se sa svojim Google računom. Slijedite korake z postavljanje profila, uključujući dodavanje osnovnih informacija o svojoj tvrtki.

Verificirajte svoju tvrtku-Google će vam poslati karticu s verifikacijskim kodom na adresu vaše tvrtke. Nakon što profil bude verifikovan, možete dodati detalje, fotografije i promocije.
Zanimljive statističke informacije:

Prema Googleu, tvrtke s ažuriranim profilom na GMB imaju 70% više posjeta od stane korisnika.

Preko 5 milijardi pretraga mjesečno na Googleu su usmjerene na pronalaženje lokacije, radnog vremena i informacija o tvrtkama.

Više od 90 milijuna tvrtki koristi GMB

Možda niste znali ali profil na GMB je odista odlična prilika za promociju vaše tvrtke. Otvorite profil i iskoristite prednosti koje vam nudi. To je jedan od ključeva za online prisutnost vaše lokalne tvrtke i pomoći će vam privući nove klijente. Sada kada znate kako kreirati profil na Google My Business nemojte čekati sutra, već profil vaše tvrtke otvorite već danas.

0