Kako Omotati Tekst Oko Kruga U Gimpu je vodič

Kako Omotati Tekst Oko Kruga U Gimpu

Posted on Posted in Graficki dizajn │ Inspiracija, tutorijali i resursi

Kako Omotati Tekst Oko Kruga U Gimpu

Kako Omotati Tekst Oko Kruga U Gimpu je vodič koji vas vodi korak po korak kroz proces rada. Uz vodič ćete naučiti kako da koristite alat „path“ sa kojim smo uz korištenje vodiča, alata za kreiranje kruga i alatom za tekst dobili tekst u željenom obliku kruga.

Piše: Almir Đuhera

Ponešto O Gimpu

GIMP je besplatan alat što ga čini konkurentnim u odnosu sa konkurencijom. Ali i vrlo moćan alat sa naprednim funkcijama za uređivanje slika koji vam omogućuje da stvorite raznovrsne grafičke elemente, uključujući i kružni tekst. Kreiranje teksta u obliku kruga može dodati zanimljiv i kreativan element vašim projektima, kao što su logotipi, plakati ili dizajni za web stranice.

Kako Omotati Tekst Oko Kruga U Gimpu

Evo koraka kako to postići:

Korak 1: Otvorite Svoj Projekt u GIMP-u

Ako već nemate otvoren projekt, pokrenite GIMP i otvorite svoju sliku ili stvorite novi projekt. Kada otvorite projekat da biste napravili savršenu kružnicu idite u meniju na slika (Image). Zatim odaberite pri dnu padajućeg menija alat vodiča koji će vam otvoriti pod meni i tu odaberite Novi vodič (po postocima) i načinite s tim alatom, i novi vertikalni i novi horizontalni vodič. To će vam olakšati pravljenje savršenog kruga.

Korak 2: Odaberite Alat “Putanja”

U alatnoj traci GIMP-a, kliknite na ikonu “Putanja” (Path Tool), koja izgleda kao olovka. To će vam omogućiti da nacrtate putanju za vaš kružni tekst.

Korak 3: Nacrtajte Kružnicu

Na slici koja je dio vašeg projekta, povucite kursor miša kako biste nacrtali kružnicu. Držite tipku “Shift” dok crtate kako biste osigurali da kružnica bude simetrična. Napomena: Kada pravite kružnicu, pri dnu u opcijama alata štiklirajte opciju raširi iz centra

Korak 4: Dodajte Tekst na Putanju

Sljedeći korak, idite na “Alatke” (Tools) > “Tekst na putanju” (Text Along Path). Kliknite na kružnicu koju ste nacrtali. To će stvoriti putanju za tekst.

Korak 5: Unesite Tekst

Kliknite na alat za tekst (Text Tool) ili jednostavno pritisnite tipku “T” na tastaturi kako biste otvorili alat za tekst. Zatim, kliknite na putanju koju ste upravo stvorili i unesite željeni tekst. Tekst će se automatski prilagoditi obliku kružnice.

Korak 6: Prilagodite Postavke Teksta

Dakako, pomoću alata za tekst, možete prilagoditi font, veličinu, boju i druge opcije teksta kako biste postigli željeni izgled.

Korak 7: Završite Vaš Kružni Tekst

Kada ste zadovoljni izgledom teksta, završite tako da kliknete bilo gdje izvan teksta.

Sada imate kružni tekst na vašem projektu u GIMP-u!

____________________________________________________________________________

Aktuelno! Pročitajte više o>>> GIMP-u

Besplatno preuzmite – GIMP DOWNLOAD

____________________________________________________________________________

Uz ovaj vodič „Kako Omotati Tekst Oko Kruga U Gimpu“, možete stvoriti kružni tekst u GIMP-u i koristiti ga za razne kreativne projekte. Sretno!

Možda vas zanima: Kako ukloniti osobu ili predmet sa slike

Ako želite više resursa posjetite Bazu znanja sa korisnim linkovima, člancima i video sadržajem.

0