Omiljeni napitak Da li s kafom započinjete dan

Omiljeni Napitak: Da li s Kafom Započinjete Dan

Posted on Posted in Razno │Čitaj sve i svašta izvan okvira

Omiljeni napitak: Da li s kafom započinjete dan

Omiljeni napitak, svi ga pijemo! Znate li koji je? No da li je konstantno ispijanje kafe, kao omiljenog napitka dobro po ljudski organizam koji se uzgaja iz biljaka coffea postaje sve više tema istraživanja. Poznato je da kafa sa svojim prepoznatljivi ukusom i aromom kod ljudi izaziva ovisnost. No u kojoj mjeri je štetna po ljudski organizam?

Da li omiljeni napitak pijete prije posla na gladan stomak? Čim ustanete pijete svoju jutarnju omiljenu kahvu kako biste započeli novi dan. No jeste li se ikada zapitali, da li je to ispravan način da podignete nivo energije na potreban ljestvicu? Ili vam je draži popodnevni termin, kada dođete s posla da se ispričate sa suprugom uz kafu??

Mnogi se kao ove mačke na slici osjećaju sa ispijenom kafom i bez nje. Kojoj mački pripadate vi, tmurnoj ili vedroj? Neki piju kahvu da umanje glavobolju jer kažu da ako je ne popiju imaju jake glavobolje? Što je u suštini samozavaravnje vlastitog bića. Govorili vam taj odgovor o o tome šta je uzrok glavobolja, i na koji način negativno kahva djeluje po ljudski organizam?!

Nakon ovog članka dobro ćete razmisliti da li ćete je piti na prazan želudac. A mnogi će shvatiti da kafa može biti i opasna po srce jer diterpeni u kavi izazivaju srčane probleme. I nisu samo diterpeni iz kafe ti koji izazivaju zdravstvene probleme kod ljudi. Ima u kahvi još supstanci koje nisu pogodne za ljudsi organizam no o tome se ne priča jer nije dobro za biznis. A složiti ćemo se da je biznis kahve veliki okretač love.

Srce, štitna žlijezda, visok ili nizak tlak su samo djelićak od mogućih problema koji se mogu pojaviti u ljudskom organizmu nakon konzumiranja kahve.

Otkrijte više sadržaja

Kafa, najomiljeniji napitak

Jedan od najomiljeniji napitaka današnjice jeste kafa. Inače kafa, kava ili kahva (coffea)  se uzgaja u 70 zemalja svijeta. Kultivacija kahve prvobitno je započeta u južnoj Arabiji. Znate li koje su dvije najpoznatije vrste kave? Najzastupljenije vrste kafe su Arabica i Robusta. I na kraju jedna zanimljivost, znate li da je u prošlosti kafa bila zabranjena u dvije države?! Pogodite, koje su to dvije zemlje?

Izvor Informacija: Wikipedia.org 

Preporučujemo

0