Statistika sa Europskog prvenstva

Danci uz Šveđane idu u polufinale šampionata

Posted on Posted in Sportski biseri | Sve o svijetu sporta

Danci uz Šveđane idu u polufinale šampionata

Danci su u Barclays arena u Hamburgu bili bolji od selekcije Norveške. Za razliku od Danaca koji su do sada sve utakmice dobili, Norvežani igraju slabo na šampionatu. Kada vas protivnik svede da u prvom poluvremenu postignete samo 11 golova onda vam to govori da igraju snažnu odbranu a da sve svoje napadačke prilike iskorištavaju, zar ne?! Rezultat na poluvremenu na semaforu je stojao rezultat 19:11 za Dance koji su otpočetka nametnuli svoj ritam igranja.

Danci su tokom susreta uputili 43 udarca na gol Norvežana od čega u mreži je završilo 29. Norvežani nisu bili kao Danci precizni pa su od 44 šuta na gol protivnika dali 23 gola. I ovaj statitički podatak govori koliko su Danci bolje igrali. Također Danci su od 7 dosuđenih sedmeraca iskoristili šest, dok su Norvežani od 4 dosuena sedmerca iskoristili dva.

Sportski biser: Najbrži šut pri udarcu na protivnički gol ostvario je Simon Bogetoft Pytlick sa postignutom brzinom od 121.18 k/h

MOŽDA VAS ZANIMA

Najbolji strijelac kod Norveškog nacionalnog tima bio je Alexandre Christoffersen Blonz sa 5 golova. Dok kod Danaca trojica igrača postigli su po 5 pogodaka I to Hans Lindberg, Mathias Gidsel i Simon Bogetoft Pytlick. Što se tiče golmana i tu se Emil Nilsen, golman Danaca istakao sa 15 odbrana. Dakle, Danci su po svim parametrima bili bolji i zasluženo su pobijedili.

REZULTAT

Norveška – Danska 23:29 (11:19)

Sudijski par: Marin Andreu-Ignacio Garcia (Španjolska)

PREPORUČUJEMO

0