Engleska Premier Liga: Olise slomio Ahmedhodžićev Sheffield United

Posted on Posted in Sportski biseri | Sve o svijetu sporta

Engleska Premier Liga: Olise slomio Ahmedhodžićev Sheffield United

Engleska Premier Liga zasigurno je jedna od najboljih, ako ne i najbolja fudbalska liga. Pogledajte golove s utakmice Crystal Palace i Sheffield Uniteda u borbi za opstanak. Golijada koju su priuštile ove dvije ekipe pokazuje kako se bori za dres kluba pa čak i kada se izgubi kao što je to večeras bio u slučaju Sheffielda. Navijači oba kluba mogu biti ponosni na svoj klub jer su igrači dali sve od sebe na terenu.,

Jedan od razloga zašto je Engleska Premier liga najbolja na svijetu leži u činjenici da nema “valjanja po terenu” već se daje 100 % znanja i umjeća te se igra za gol više, pa ko bude bolji. Tako se igralo večeras na Selhurst Parku u Južnom Londonu.

OTKRIJ VIŠE SADŽAJA

Engleska Premier Liga: Crystal Place – Sheffield United

Ahmedhodžićev Sheffield je poveo u prvom minute golom Breretona. No na drugi gol se nije dugo čekalo te je Crystal Palace već u 17 minuti uzvratio preko Eze-a. No da će ovo biti spektakl utakmica nagovijestio je  svojim golom McAtee koji daje gol u 20 minuti za ponovno vodstvo Sheffielda. No Crystal Palace je opet istom mjerom uzvratio preko večeras posebno raspoloženog Eze-a.

Sheffield je dvaput vodio na terenu u južnom Londonu. No i pored dobre igre Sheffield nije uspio odnijeti bodove jer ih je Olise slomio svojim pogotkom u 67 minuti utakmice. Tako je utakmica završena rezultatom 3:2 u korist Crystal Palaca.

Anel Ahmedhodžić, odigrao cijeli susret

Na večerašnjoj utakmici Anel Ahmedhodžić (24) reprezentativac Bosne I Hercegovine nosio je kapitensku traku te mu je ovo bio 16 nastup. Momci koje je predvodio kao kapiten ekipe večeras su igrali dobro ali ponekad za pobjedu potrebno je imalo sreće. Stiče se dojam da upravo malo sreće nedostajalo je Sheffield Unitedu na mnogim dosadašnjim utakmicama na kojima su igrali dobro ali na kraju utakmice izgubili.

Sportski biseri: Stadion Selhurst Park na kom igra nogometni klub Crystal Palace otvoren je 30. Augusta 1924. Godine.

Crystal Palace je na 14 mjestu s 24 boda. Sheffield United ima samo 10 bodova i nalazi se na zadnjem mjestu Premier lige I daleko je od Lutona koji je u sigurnoj zoni na 17 mjestu.

U narednom kolu Sheffield United gostuje kod Aston Ville, a Crystal Palace ide u goste kod Brightona

PREPORUČUJEMO

 

0