Manchester United odnio 3 boda sa Villa Parka otkrijte rezultat utakmice

Manchester United odnio 3 boda sa Villa Parka

Posted on Posted in Sportski biseri | Sve o svijetu sporta

Manchester United je odnio vrlo važne bodove sa Villa parka, u utakmici koja se ne viđa često na fudbalskim terenima. Brojne šanse, dobre akcije, zanimljivi golovi, navijači sjajni krasili su ovu vrlo atraktivnu utakmicu za gledanje. Cijela atmosfera kao i sama igra zaslužuju ocjenu 10.

Igrači Aston Ville na domaćem terenu su dali sve najbolje od sebe i pokazali da nisu slučajno u vrhu Premier lige po mnogima trenutno najbolje lige na svijetu.

Otkrijte više sadržaja

Manchester United odnio 3 boda sa Villa Parka

Manchester ili Villa, tko je bio bolji?

Ako zavirimo malo u statističke podatke vidjet ćete kako je utakmica bila snažnog inteziteta uz mnogobrojne prilike i sa jedne i sa druge strane. Iako je Manchester odnio bodove s Villa Parka, igrači Aston Ville i njihov menadžer Unai Emery trebali bi biti ponosni na zalaganje i igru kompletne ekipe jer su uputili 23 udarca ka golu od toga 10 u okvir gola. Dok je Manchester uputio 17 i od toga 5 u okvir gola.

Preciznost u dodavanju također je bila na strani Aston Ville 86% naspram 80%. I u posjedu lopte podaci su na strani Ville sa 56% prema 44%. Dodavanja 491 Aston Villa a Manchester 388. Dakle, mnogobrojni statistički pokazatelji su na strani Ville koja je prikazala izvrstan fudbal na svom terenu.

To što su izgubili u ovoj utakmici samo je pokazatelj one činjenice da u fudbalu ne pobjeđuje uvijek bolja i kvalitetnija ekipa. Nekad jednostavno pobjeda izmakne pa kako god vi kvalitetno odgrali utakmicu.

Villi je ovo četvrti poraz u nizu i može se reći da je san o tituli sa ovom utakmicom postao samo san iako im vodeći trojac Liverpool, Manchester city te Arsenal ne bježe mnogo bodova. No borba za ligu prvaka ako ovako nastave igrati mogla bi biti krunisana uspjehom.

TABELA

Manchester - Tabela
Manchester – Tabela

Aston Villa – Manchester United 1:2
_____________________________

Strijelci

Douglas Luiz 67’              Rasmus Hajlung 17’

Scott McTominay 86’

 

 

Pogledajte sažetak utakmice

Aston Villa – Manchester United 1:2

Preporučujemo

0