zdrave namirnice posložene na stolu, Desert za dušu - Čokoladni veganski kolačići

Desert za dušu ▌Čokoladni veganski kolačići

Posted on Posted in Veganski recepti | Snaga zdrave ishrane, Zdravi obroci │Isprobajte ove recepte

Desert za dušu bez mliječnih proizvoda ili jaja napravite veganske čokoladne kolačiće koji su pogodni za vegane i osobe koje žele osjetiti izvrstan ukus kolača koji se pravi bez mlijeka i jaja a koje oni ne smiju konzumirati iz nekog razloga.

Za pripremu ovog desert – kolača treba vam 15 minuta a za samo pečenje 40. Isprobajte ovaj zanimljiv čokoladni recept i uživajte u jedinstvenom okusu.

 

Desert za dušu ▌Čokoladni veganski kolačići

Probajte ove čokoladne kolačiće bez mliječnih proizvoda ili jaja. Savršeni su za vegane i ljude koji su na dijeti bez mliječnih proizvoda, a okus im je potpuno božanski.

Evo kako da pripremite kolač bez mlijeka ili jaja a da bude ukusan i da osjetite božanski okus čokoladnih veganskih kolačića.

Ovako spremljene čokoladne kolačiće koje ćete voljeti kada ih napravite možete konzumirati do 3 dana uz uslov da ih držite u frižideru u hermetički zatvorenoj posudi.

Ovaj recept deserta za dušu priprema se po recepturi Cassie Best koja piše za bbcgoodfood.com.

Ukratko o receptu

  • Vrijeme pripreme i kuvanja
    • priprema:15 min
    • kuhati:40 min
  • Spremanje: Lako
  • Čini za: 12
  • Zamrzava
  • Kolačići:
    • Bez mliječnih proizvoda
    • Bez jaja
  • Pogodan za:
  • Vegan
  • Vegetarijanac
Ishrana: Po porciji
Nutrient Jedinica
kcal 314
debeo 16g
zasićuje 6g
ugljeni hidrati 36g
šećeri 25g
vlakna 3g
proteina 5g
sol 0,3g

 

Kako pripremiti čokoladne veganske kolačiće

Evo kako da pripremite ovaj ukusni desert koji se pravi bez mlijeka i jaja te koje su sve namirnice potrebne za njegovu pripremu:

Sastojci

Metoda

  • KORAK 1

Zagrijte rernu na 170C/150C ventilator/gas 3½. Podmažite i obložite kvadratni pleh od 20 cm pergamentom za pečenje. Pomiješajte laneno sjeme sa 6 kašika vode i ostavite sa strane najmanje 5 minuta.

  • KORAK 2

U šerpi na laganoj vatri otopite 120 g čokolade, kafu i margarin sa 60 ml vode. Ostavite da se malo ohladi.

  • KORAK 3

U posudu stavite brašno, bademe, kakao, prašak za pecivo i ¼ kašičice soli i promiješajte da uklonite grudvice. Pjenjačom umiješajte šećer u otopljenu čokoladnu smjesu i dobro umutite dok ne postane glatka i sjajna, pazeći da se sav šećer dobro otopi. Umiješajte smjesu lanenih sjemenki, ekstrakt vanile i preostalu čokoladu, a zatim smjesu brašna. Sipajte kašikom u pripremljen pleh.

  • KORAK 4

Pecite 35-45 minuta dok pleh umetnut u sredinu ne izađe čist sa vlažnim mrvicama. Ostavite da se potpuno ohladi u plehu, a zatim isecite na kvadrate. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi i pojedite u roku od tri dana.

Preporučujemo

Veganski raj na zemlji-3 Recepta za zdrave obroke

Veganski raj na zemlji-3 Recepta za zdrave obroke

Prije nego što krenemo sa pripremom 3 sjajna recepta koja će vas oduševiti hajde da malo pojasnimo šta je vegansto.

Šta je veganstvo?

Veganstvo je praksa suzdržavanja od upotrebe životinjskih proizvoda — posebno u ishrani — i povezana filozofija koja odbacuje status robe životinja . [c]

Vegan je osoba koja slijedi dijetu ili filozofiju poznatu kao Veganstvo. -(wikipedia.org)

Veganski Ručak za Blagostanje Tijela

Veganski ručak ne samo da pruža iznimno zadovoljstvo okusima, već i potiče dobro zdravlje. Ova trojka recepata je savršena kombinacija ukusnog i hranjivog, pružajući optimalnu ravnotežu ugljikohidrata i proteina.

Predstavljamo vam 3 ukusna obroka koji će vam dati sve potrebne nutrijente kako biste imali kvalitetne zdravstvene benefite.

1. Quinoa Power Bowl

2. Punjene Paprike sa Kvinojom i Grahom

3. Tofu Stir-Fry Sa Basmati Rižom

Ovo su tri izvrsna obroka a više o njima saznajte te kako ih pripremiti na  Veganski raj na zemlji-3 Recepta za zdrave obroke

Za osobe koje se žele detaljnije upoznati s veganstvom možete posjetiti vegan.org ili wikipediu.org kao dva referentna mjesta koja govore o veganstvu.

Napomena: Veganstvo jeste zdrava ishrana, no kao i sve drugo u životu može imati ili donijeti potencijalno i loša iskustva. Zašto? Zto što nijedna osoba na zemlji nije istog hemijskog kvaliteta niti će sve namirnice isto djelovati na svačiji organizam.

Mnoge osobe također mogu imati samo površne preferencije prema veganstu i onda sami sebi mogu napraviti štetu. Dakle, budite obazrivi prilikom vaših odabira. Prvo zavirite u sebe i uvidite šta zaista jeste, kako biste odabrali najbolje za sebe.

Uživajte u današnjim receptima koje vam predlažemo da napravite. -Prijatno!


Izvori informacija


Otkrijte više sadržaja


0