2 kolo grupa B | Europsko prvenstvo u nogometu

Posted on Posted in Sportski biseri | Sve o svijetu sporta

2 kolo grupa B | Europsko prvenstvo u nogometu

2 kolo grupa B na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, započelo je sa utakmicom Hrvatske i Albanije koja se odigrala 19.06.2024.g., u Hamburgu u sjajnoj atmosferi.

20.06.2024.godine, od 21h derbi susret grupe B: Španija-Italija

 

Hrvatska – Albanija 2:2

Jedna od najuzbudljivijih utakmica na Europskom prvenstvu u Njemačkoj odigrana je u Hamburgu između Hrvatske i Albanije pred oko 48.000 gledalaca.

Brojne šanse napadača, sjajne odbrane golmana i igra za gol više posebno su došli do izražaja u zadnjih dvadesetak minuta igre kada su igrači Hrvatske uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist te su poveli s 2:1. Ali nakon preokreta, Albanci nisu pali već su nastojali uzvratiti te doći bar do poravnavajućeg rezultata, što su uspjeli u 95 minuti i učiniti preko Klausa Gjasula.

Inače, Albanija je dobro otvorila susret i ranim pogotkom Qazim Lacija u 11 minuti, koji im je dao krila.  Za razliku od susreta s Italijom u kome su se nakon vodstva igrači Albanije pomalo povukli, na utakmici s Hrvatskom su nastavili igrati punim gasom. Rani gol koji je Albansku selekciju doveo u vodstvo, vidno je uzdrmao igrače nacionalnog tima Hrvatske.

No nakon gola Andreja Kramarića u 74 miuti, Hrvatska selekcija se probudila i počela igrati, no ovaj put imali su raspoložene i motivirane igrače Albanije ispred sebe. Nakon toga se utakmica pretvorila u igru za gol više uz brojne šanse i uzbudljivu završnicu koju je golom u 95 zapečatio igrač albanske selekcije K. Gjasal.

Nakon remija sa selekcijom Albanije, Hrvatska repka našla u neugodnoj poziciji te joj za eventualni prolaz u sljedeću fazu Europskog prvenstva treba pobjeda nad europskim prvakom Italijom. Dok Albanska nogometna reprezentacija u trećem kolu B grupe igra protiv Španjolske.
 

Istražite po kategoriji



 
2 kolo grupa B | Španija – Italija
Druga utakmica B grupe 2 kola na Europskom prvenstvu između Španije i Italije igra se 20.06.2024.godine od 21h na Veltins-areni u Gelsenkirchenu.
 

“Nogomet je moj život, moja strast.” -Thierry Henry

 

Strijelci:

Hrvatska: A. Krmarić 74’  i  Klaus Gjasula 76’ (AG)

Albanija: Qazim Laci 11’ i Klaus Gjasula 90+5’

 

Sastavi:

Hrvatska: D. Livaković, J. Juranović, J. Šutalo, J. Gvardiol, I. Perišić, L. Modrić, M. Brozović, M. Kovačić,  L. Majer, B. Petković i A. Krmarić

Albanije: T. Strakosha, E. Husaj, A. Ajeti, B. Djimsiti, M. Mitaj, Y. Ramadani, K. Asllani, J. Asani, Q. Laci, N. Bajrami i R. Manaj
 

Statistika

Hrvatska

Albanija

22 Udarci 15
10 Udarci u okvir gola 7
67% Posjed lopte 33%
634 Dodavanja 311
90% Preciznost dodavanja 79%
1 Žuti kartoni 3

Izvori informacija:

bs.wikiqoute/Thierry_Henry

0