Plakat na kome se obavještava javnost o uspostavi komisije, Atletski savez FBiH-Uspostava nove komisije

Atletski savez FBiH | Uspostava nove komisije

Posted on Posted in Razno │Čitaj sve i svašta izvan okvira, Sportski biseri | Sve o svijetu sporta

Atletski savez FBiH | Uspostava nove komisije

Atletski savez FBiH obavještava javnost da je na osnovu odluke Upravnog odbora AS FBiH formirano tijelo za uspostavu komisije atletičarki i atletičara te se iskreno nadamo da ovo nije jedna od onih situacija kada nešto želiš da se ne završi ili da se kvalitetno ne radi, onda kažu uspostavi komisiju.

“Bolje ikad nego nikad.”-Narodna poslovica

Atletičarke trče utrku s preponama, Atletski Savez FBiH-Atletičarke i atletičari
Atletski Savez FBiH-Atletičarke i atletičari

Atletski savez FBiH | Cilj komisije

Iz Atletskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine u svom saopštenu navode da je cilj uspostave komisije atletičarki i atletičara da se uspostavi način kako bi naši sportisti mogli djelovati unutar atletskih struktura u Bosni i Hercegovini, te kako da se njihov glas adekvatno čuje.

Atletika je baza za sve sportove, slažete li se?! Tako da dodatno ulaganje novčanih sredstava u njen razvoj kao i uključivanje više stručnih osoba iz raznih profesionalnih polja poput psihologije i trenažnog procesa, pridonijeti će osnaživanju atletskih klubova materijalno i stručno. Time zaigurno će doći rezultate koje svi priželjkujemo a koji će nadamo se u budućnosti biti vrhunske kvalitete.

Rezultati na olimpijadi u Francuskoj

Rezultati naših reprezentativaca nisu bili sjajni sa atletskih staza na olimpijadi u Francuskoj koja se održala u periodu od 26.07-11.08.2024.godine. Takvi kakvi jesu rezultati jasno upućuju da su nužne promjene te je potrebno više uključivanje u savez sjajnih ljudi koji vole sport. Takve osobe znaju šta atletika kao sport može ponuditi pojedincu ali i cjelokupnom društvu.

Stoga se nadamo te vjerujemo da će komisija dati svoj doprinos u razvoju atletike na području Bosne i Hercegovine. Želimo uspješan rad u komisiji onim atletičarkama i atletičarima koji budu izabrani u komsiju koja sa sobom nosi velike obaveze, ogovornosti, kao i prava.

Vjerujmo da će se s uspostavom ove komisije podići nivoi naših tletskih takmičenja te osnažiti prilike za nove atletske nade koji Bosna i Hercegovina zasigurno ima.

Sretno u radu!


Izvori informacija:

AS FBiH
bs.wikicitati.org/wiki/Bosanske_poslovice


Preporučujemo


Namirnice s niskim glikemijskim indeksom koje pomažu da se postignu bolje atletske performance i atletičari na cestovnoj utrci,, 10 namirnica koje poboljšavaju atletske performanse
10 namirnica koje poboljšavaju atletske performanse

0