Aida Botonjic Karahusic, “Privremeni objekti nakon katastrofe”

Posted on Posted in Autorski članci

Aida Botonjic Karahusic, “Privremeni objekti nakon katastrofe”

Aida Botonjic Karahusic, “Privremeni objekti nakon katastrofe” je naslov trominutne disertacije kojom se predstavlja nespecijalaziranoj publici na natječaju “BH Futures Fondation”.

“Privremeni objekti nakon katastrofe” je naslov trominutne disertacije kojom se predstavlja nespecijaliziranoj publici na natječaju “BH Futures Fondation”.

Inače, „Natječaj za trominutnu disertaciju (3MT)” izaziva doktorante iz različitih oblasti da u samo tri minute prenesu značaj svojih projekata nestručnoj publici. A ujedno daje priliku i, da razviju svoje komunikacijske i prezentacijske vještine, akademske teze, kao i vještine vođenja zajednice.
Uvažena arhitektica predstavlja nam se putem trominutne disertacije “Privremeni objekti nakon katastrofe” pri kojoj istražuje principe gradnje u područjima koja su zadesile katastrofe.
Aida Botonjic Karahusic, je arhitektica, rođena 27.4.1990.godine. Nakon Gimnazije u Maglaju, studirala je na Arhitektonskom Fakultetu Univeziteta Sarajevo kojeg je uspješno završila. Diplomirani inžinjer iz oblasti arhitekture i urbanizma postaje 2014.godine.
Radi u ARHITEKTONSKI FAKULTET SARAJEVO i Jerzy Lutomski Biuro Projektów.
Živi u Sarajevu.
Podržimo je direktnim lajkom na YouTube video!