Jednostavan recept | Ukusna supa od pečuraka s začinima govori kako napraviti juhu od gljiva

Jednostavan recept | Ukusna supa od pečuraka s začinima

Posted on Posted in Razno │Čitaj sve i svašta izvan okvira

Jednostavan recept za pripremu supe od pečuraka preporučujemo da isprobate te da ga prilagodite svom ukusu. Ova supa prožeta je bogatstvom mirisa koji donose namirnice timijana, celera, luka, itd. Dakako, svako jelo koje se s ljubavlju sprema, ono bude ukusno i uspješno spremljeno. Slažete li se?

Recept nije težak za pripremu iako iziskuje malo više vremena dok se sve namirnice pripreme. No ako ste kulinarski zaljubljenik onda će ovo biti recept kojeg ćete voljeti posebno još ako ste ljubitelj gljiva.

Dakako, uvijek gljive uzimajte iz pouzdanih izvora jer kao što i sami znate, sem jestivih gljiva postoje i otrovne. Zato uvijek budite vrlo obazrivi kada kupujete gljive.

Otkrijte više sadržaja

Jednostavan recept: Ukusna supa od pečuraka s začinima

Sastojci:

1 litra vode

300 g šampinjona, narezanih na kriške

2 žlice maslinovog ulja

1 luk, sitno nasjeckan

1 mrkva, sitno nasjeckana

1 korijen celera, sitno nasjeckan

2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana

Sol po ukusu

1 žlica suhog ili svježeg timijana

500 ml temeljca od kuhane piletine

100 ml vrhnja za kuhanje

Upute:

Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani luk, mrkvu i korijen celera te dinstajte dok ne omekšaju, oko 5-7 minuta.

Dodajte sitno nasjeckane češnjeve češnjaka i šampinjone te kuhajte dok pečurke ne omekšaju i puste sok, oko 5 minuta.

Posolite po ukusu te dodajte suhi ili svježi timijan i kuhajte još 2-3 minute kako bi se arome začina prožele s ostalim sastojcima.

Dodajte temeljac od kuhane piletine i pustite da juha zakuha. Smanjite vatru i kuhajte juhu poklopljenu oko 20-25 minuta.

Nakon što je juha kuhana, dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte još 5 minuta.

Poslužite juhu vruću, posipanu svježim peršinom ili listićima timijana, po želji.

Ovaj recept za juhu od pečuraka s dodatkom šampinjona, timijana i korijena celera obogatit će vašu juhu s dubljim okusom i aromama. Uživajte u ovom toplom obroku koji će vas ugrijati i ispuniti svojom bogatom i kremastom teksturom!

Više o gljivama saznajte na:

wikipedia.org 

Preporučujemo

0