Kad bi znala koliko te volim, ljubavna pjesma

Kad bi znala koliko te volim

Posted on Posted in Autorski članci

Kad bi znala koliko te volim

Kad bi znala koliko te volim je ljubavna romantična pjesma koja govori o nemogućoj ljubavi između dvije zaljubljene duše, u kojoj u prkos ljubavnom iskušenju, partner voljenu osobu podsjeća na prolaznost života i sa čežnjom je zove pod svoje skute, -Jer kad bi znala koliko je voli, možda bi smogli snage da zajedno prebrode sve prepreke koje stoje među njima.

 

Ah,..

Kad bi znala koliko te volim

 

Ti bi znala kako jesen boli

U hladne noći snene od sjete

Bogu duša za ljubav se moli

Dok misli moje ka tebi lete.

 

Svako od nas u ljubavi ima nekoga koga pored sebe nema, je li tako?!

Svako od nas doživio je određena razočarenja u ljubavi i preživio boli na lakši ili teži način, zar ne?! I naravno da čežnje znaju ispuniti cjelokupno sobstvo zaljubljene duše koja u drugoj osobi vidi sve najbolje, iako te slke koje vidi budu velika varka a naposlijetku i razočarenje, je li tako?! No u prkos idealizaciji voljene, čežnje uvijek odnesu pobjedu i daju nadu zaljubljenima na ostvarenje savršene ljubavi koja nažalost ne postoji.

Pa ipak, iako je ljubav lijepa samo dok se čeka… Svakodnevno se penjemo po hridima ljubavni iskušenja koje nekada savladamo a nekada padnemo u ambis sjete, le li tako?! Zato svako od nas u ljubavi ima nekoga koga pored sebe nema, je li tako?!

Stihove govori autor pjesme Almir Đuhera – Mirić, Bosanskohercegovački pjesnik i maratonac. Posjetite i podržite  YouTube kanal gdje možete pronaći njegove pjesničke i druge radove.

Hvala vam na slušanju pjesme “Kad bi znala koliko te volim”. Ako vam se svidjela, molimo vas PRETPLATITE SE na naš kanal ONAKO IZ INATA kako biste prvi saznali šta je novo na našem YouTube kanalu!

Nova pjesma, novi video uradak sada je dostupan i na YouTube kanalu “ONAKO IZ INATA”

Napomena: Molimo zapratite kanal klikom na dugme PRETPLATITE SE (Pretplata je besplatna)