Kako i gdje registrovati online posaomožete pročitati u ovom članku

Kako i Gdje Registrovati Online posao

Posted on Posted in Autorski članci | Inspirativne priče i više, Mali Biznisi │Isprobajte alate i savjete za uspjeh

Kako i gdje registrovati online posao

Kako i gdje registrovati online posao? Najpogodnije države svijeta sa kojima ćemo vas u nastavku ovog članka upoznati koje kroz razne pravne strukture omogućuju otvaranje online posla bez potrebe za fizičkim objektom u posjedu između ostalih su: Estonija koja nudi E-rezidenstvo, Kanada gdje većina provincija ne zahtjeva posjedovanje fizičkog objekta, Švicarska, itd. O ostalim državama koje idu korak ispred drugih zemalja kada je online poslovanje u pitanju ćemo u nastavku govoriti.

______________________________________________________________________________

Aktuelno!  >>>  10 gradova za jednostavno pokretanje internet posla 

_______________________________________________________________________

Piše Almir Đuhera

Dakako, moguće je u mnogim državama širom svijeta uspješno pokrenuti internet posao a da to ne zahtjeva posjedovanje objekta u zemlji u kojoj želite poslovati. Uz to, dakako da je proces ubrzanja procedura za registraciju poslovnih subjekata važan segment poboljšanja poslovne klime u nekoj državi. Tako da je očito da su određene države shvatile kako treba olakšati procedure registracije kako bi privukle investitore.

Kako i gdje registrovati online posao: Najpogodnije države

Što se tiče otvaranja internet posla bez posjedovanja objekta obično to ovisi o vrsti posla kojim se bavite.  Uglavnom, znajte da većina zemalja je olakšala proces registracije online biznisa, a evo još nekoliko primjera zemalja gdje je otvaranje online posla bez fizičkog objekta relativno jednostavno:

Sjedinjene Američke Države: SAD nude razne pravne strukture za online poslove, uključujući izradu LLC-a (Limited Liability Company) ili korporaciju. Mnoge države u SAD-u ne zahtijevaju prisustvo fizičkog objekta za registraciju.

Kanada: Kanada omogućava osnivanje online biznisa putem različitih struktura, kao što su Incorporation (Inkorporacija) ili Business Registration (Registracija poslovanja). Većina provincija ne zahtijeva fizički objekt.

Ujedinjeno Kraljevstvo: U Velikoj Britaniji možete osnovati online posao putem Limited Company (Ograničeno društvo) ili druge pravne strukture. Fizički objekt nije uvjet za registraciju.

Australija: Australija nudi razne opcije za online biznise, uključujući ABN (Australian Business Number) registraciju. Nema zahtjeva za fizičkim objektom u većini slučajeva.

Novi Zeland: Novi Zeland omogućava jednostavnu registraciju online poslova, uključujući Limited Liability Company (LLC). Fizički objekt nije uvjet.

Estonija: Estonija, čiji je glavni grad Tallinn je poznata po svojoj digitalnoj inicijativi i pruža pristup e-residentstvu, omogućavajući vam da osnujete online posao bez fizičkog prisustva.

Singapur: Singapur nudi povoljno poslovno okruženje za online trgovce i startupe, bez zahtjeva za fizičkim objektom.

Hong Kong: Hong Kong je još jedan grad s povoljnim poslovnim okruženjem za online trgovinu, bez potrebe za fizičkim objektom.

Švicarska: U Švicarskoj možete osnovati online posao kao GmbH (Gesellschaft mit beschränkter Haftung) ili drugu pravnu strukturu bez nužnosti posjedovanja fizičkog objekta.

Nizozemska: Nizozemska nudi povoljno poslovno okruženje za online poslove, a osnivanje tvrtke ne zahtijeva fizički objekt.

Kako i gdje registrovati online posao

 

Zaključak:

Imajte u vidu da svaka država ima svoje specifične zahtjeve i postupke za registraciju poslovanja, pa je važno konzultirati se s lokalnim poslovnim savjetnicima ili odvjetnicima kako biste osigurali da ispunjavate sve pravne obveze.

Također, vrsta online posla kojim se bavite može utjecati na potrebne korake i zahtjeve. Tako da obavezno saznajte sve informacije koje su potrebne kako biste se i vi osigurali ali i kako biste na ispravan način pristupili realizacije ideje otvaranja internet posla u nekoj od navedenih država.

Nadamo se da smo vam člankom “Kako i gdje registrovati online posao” dali korisne informacije. Ako ste zadovoljni molimo vas podijelite članak sa drugima. 

Ako vas zanima još resursa možete posjetiti Bazu znanja

A možda vas zanima i članak 10 gradova za jednostavno pokretanje internet posla 

0