Kako pripremiti jeftin veganski recept Rezanci sa susamom govori o načinu pripreme

Kako pripremiti jeftin veganski recept | Rezanci sa susamom

Posted on Posted in Veganski recepti | Snaga zdrave ishrane, Zdravi obroci │Isprobajte ove recepte

Kako pripremiti jeftin veganski recept koji se pravi sa rezancima, tofuom, susamom te mladim lukom. Neka vasa kuhinja zamiriše bogatstvom sjajnih mirisa. Ovaj jeftini a ukusni obrok za večeru lako se sprema, otprilike 15 minuta kuhanja. Obroci su za 2 osobe. Dok za samu pripremu treba 5 minuta.

Prženi udon sa susamom i mladim lukom sa hrskavim tofuom

Ovo je relativno jeftin veganski recept sa kojim svoju večeru možete pripremiti na malo drugačiji način nego obično. Dakako, ovaj recept je i primjer kako ne mora veganska hrana biti skupa niti teška za pripremu. Prenosimo vam lijep veganski recept po recepturi, Anne Glover. Isprobajte ga, prijatno!

Sastojci

  • 400 g čvrstog tofua
  • 1 kašika kukuruznog brašna
  • ½ -1 kašičica pahuljica čilija, po ukusu
  • ¼-½ kašičice sečuanskog bibera u zrnu, mljevenog, po ukusu
  • 1 kašika biljnog ulja
  • veza mladog luka, iseckanog i iseckanog na kockice
  • 200 g mahune, isečenog i isečenog na kockice
  • 400 g debelih udon rezanaca spremnih za upotrebu
  • ½ kašike susamovog ulja
  • 2 kašičice susama, plus prstohvat za posluživanje
  • 1 kašika soja sosa sa malo soli , plus dodatak za posluživanje
  • 1 kašika pirinčanog sirćeta

Kako pripremiti jeftin veganski recept | Rezanci sa susamom

Metoda

  • KORAK 1

Ocijedite i osušite tofu kuhinjskim papirom. Narežite na kockice, umotajte u još kuhinjskog papira, a preko stavite tešku dasku. Ostavite da se ocijedi 15 min.

  • KORAK 2

Pomiješajte kukuruzno brašno, pahuljice čilija i mljeveni biber u zrnu u zdjeli sa prstohvatom soli, a zatim dodajte ocijeđeni tofu. Dobro protresti da se premaže.

  • KORAK 3

Zagrijte pola biljnog ulja u velikoj neljepljivoj tavi na jakoj vatri i pržite komade tofua 5-6 minuta dok ne porumene. Izvaditi iz tepsije i ostaviti da se ocijedi na kuhinjskom papiru.

  • KORAK 4

U tiganj dodajte preostalo ulje i pržite mladi luk i pasulj 3-4 minute dok ne omekšaju i ne porumene. Rezanke u cedi prelijte kuvalom ključale vode da se olabave. Dobro ocijedite, a zatim stavite u tepsiju. Pržite nekoliko minuta dok ne bude vruće. Dodajte susamovo ulje i sjemenke susama i pržite nekoliko sekundi. Ulijte soja sos, pirinčano sirće, a zatim dodajte tofu. Dobro promešajte, a zatim poslužite u činijama sa prstohvatom susama na vrhu i još soja sosa sa strane.

Preporučujemo

0