Kako pripremiti jeftin veganski recept Rezanci sa susamom govori o načinu pripreme

Kako pripremiti jeftin veganski recept | Rezanci sa susamom

Posted on Posted in Veganski recepti | Snaga zdrave ishrane, Zdravi obroci │Isprobajte ove recepte
0
(0)


Kako pripremiti jeftin veganski recept koji se pravi sa rezancima, tofuom, susamom te mladim lukom. Neka vasa kuhinja zamiriše bogatstvom sjajnih mirisa. Ovaj jeftini a ukusni obrok za večeru lako se sprema, otprilike 15 minuta kuhanja. Obroci su za 2 osobe. Dok za samu pripremu treba 5 minuta.

Prženi udon sa susamom i mladim lukom sa hrskavim tofuom

Ovo je relativno jeftin veganski recept sa kojim svoju večeru možete pripremiti na malo drugačiji način nego obično. Dakako, ovaj recept je i primjer kako ne mora veganska hrana biti skupa niti teška za pripremu. Prenosimo vam lijep veganski recept po recepturi, Anne Glover. Isprobajte ga, prijatno!

Sastojci

  • 400 g čvrstog tofua
  • 1 kašika kukuruznog brašna
  • ½ -1 kašičica pahuljica čilija, po ukusu
  • ¼-½ kašičice sečuanskog bibera u zrnu, mljevenog, po ukusu
  • 1 kašika biljnog ulja
  • veza mladog luka, iseckanog i iseckanog na kockice
  • 200 g mahune, isečenog i isečenog na kockice
  • 400 g debelih udon rezanaca spremnih za upotrebu
  • ½ kašike susamovog ulja
  • 2 kašičice susama, plus prstohvat za posluživanje
  • 1 kašika soja sosa sa malo soli , plus dodatak za posluživanje
  • 1 kašika pirinčanog sirćeta

Kako pripremiti jeftin veganski recept | Rezanci sa susamom

Metoda

  • KORAK 1

Ocijedite i osušite tofu kuhinjskim papirom. Narežite na kockice, umotajte u još kuhinjskog papira, a preko stavite tešku dasku. Ostavite da se ocijedi 15 min.

  • KORAK 2

Pomiješajte kukuruzno brašno, pahuljice čilija i mljeveni biber u zrnu u zdjeli sa prstohvatom soli, a zatim dodajte ocijeđeni tofu. Dobro protresti da se premaže.

  • KORAK 3

Zagrijte pola biljnog ulja u velikoj neljepljivoj tavi na jakoj vatri i pržite komade tofua 5-6 minuta dok ne porumene. Izvaditi iz tepsije i ostaviti da se ocijedi na kuhinjskom papiru.

  • KORAK 4

U tiganj dodajte preostalo ulje i pržite mladi luk i pasulj 3-4 minute dok ne omekšaju i ne porumene. Rezanke u cedi prelijte kuvalom ključale vode da se olabave. Dobro ocijedite, a zatim stavite u tepsiju. Pržite nekoliko minuta dok ne bude vruće. Dodajte susamovo ulje i sjemenke susama i pržite nekoliko sekundi. Ulijte soja sos, pirinčano sirće, a zatim dodajte tofu. Dobro promešajte, a zatim poslužite u činijama sa prstohvatom susama na vrhu i još soja sosa sa strane.

Preporučujemo


How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

0