Znate li 3 stvari koje razdvajaju uspješne od neuspješnih? Stalno kritikujete druge koje optužujete usput za svaki vaš životni poraz i neuspjeh?! Stalno vam je nešto mrsko za učinite, previše spavate i ništa ne radite da ostvarite vaše snove?! Nemate odlučnosti da učinite prvi korak niti da istrajno radite na ostvarenju snova?! Ako je ovo vaša matrica života onda ste sasvim sigurno neuspješna, čangrizava, nezadovoljna i garant depresivna osoba.

Košarka: Pobjeda Bosne Hercegovine nad favoriziranom Francuskom

Posted on Posted in Autorski članci, usluge

Lijepa vijest- Košarka: Pobjeda Bosne Hercegovine nad favoriziranom Francuskom

Iako oslabljena muška juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine neigranjem Muse, Kocića i Kicića ostvarila je sjajan rezultat. Na europskom prvenstvu koje se igra u Slovačkoj izabranici Borisa Džidića ostvarili su prvu pobjedu protiv favorizovane Francuske.  U veoma neizvjesnoj utakmici koja je cijelim tokom bila u rezultatskom egalu, mladi zmajevi dobrom odbranom uspjeli su se nametnuti u završnici utakmice, te ju i privesti kraju u svoju korist.

Napomenimo da je ova generacija momaka prije dvije godine u Tbilisiju postala kadetski prvak Europe. Da li imaju snage da ponove sličan rezultat ostaje da se vidi. Izostanak navedenog trojca Muse, Kicića i Kociča nadoknađen je velikom borbenošću i zalaganjem svih igrača na terenu. Nadamo se da se njihov izostanak neće osjetiti ni u narednim utakmicama. No napomenimo da povratak Njegoša Sikiraša odličnog krilnog centra zasigurno će unijeti stabilnost u odbranu koja se u ovoj utakmici pokazala kao jedan od ključnih faktora pobjede.

Najefikasniji u selekciji Bosne i Hercegovine bio je Sani Čampara sa 32 poena kojem su se u pobjedničkom timu svojim doprinosom pridružili Janković, Čerkezović, Sikiraš, Alikadić…

Sljedeću utakmicu naša selekcija igra 30.07.2017.godine, u 18h protiv domaćina selekcije Slovačke.

Francuska-Bosna Hercegovina 65-66

Ovdje >>>>> možete pročitati šta je poslije utakmice izjavio najefikasniji igrač Sani Čampara

Foto: www.fiba.com