Mojih 5 minuta sreće tražio sam na pogrešnom mjestu

Mojih 5 minuta sreće tražio sam na pogrešnom mjestu!

Posted on Posted in Autorski članci, Popularna psihologija │Otkrij tajne ljudske duše

Mojih 5 minuta sreće tražio sam na pogrešnom mjestu!

Mojih 5 minuta sreće tražio sam na pogrešnom mjestu, sad sasvim sigurno znam! Povazdan sam grabio trenutke od života u stvarima koje su mi davali lažnu ideju sreće. Dragi moji, znajte da lahko je manipulisati ljudima, ljudskom naivnošću ili pohlepom kao osobinama ljudskoga roda, jer svi smo mi neko manje a neko više robovi ustaljenih obrazaca ponašanja, je li tako?!

Helem, ta društvena forma koja nam nameće pravila koja veoma često nisu u skladu sa duhovnim i prirodnim principima ljudskoga postojanja nameću nam sreću tamo gdje je odista nema?! Jeste li možda uvidjeli da vas nova kupovina mobitela nije odista usrećila?! U stvari osjećaja kratkotrajne sreće možda ste i okusili ali šta poslije biva? Nastaje rutina, je li tako?

Mojih 5 minuta sreće tražio sam na pogrešnom mjestu

Tako vam je i sa kupovinom bilo koje druge materijalne stvari. Dakako, materijalna komponenta života je potrebna ali ona ne donosi ono što većina ljudi u svom životu od vlastitoga postojanja traži. A tražimo mir u srcu i duši, je li tako?! U stvari tražimo ispunjenost koja će biti prožeta osjećajem unutrašnje sreće, zar ne?! U biti tražimo tišine u nama, one suptilne i nevidljive. Želimo srećne tišine, no da li ih uvijek na pravom mjestu tražimo?! Ipak, onaj koji poželi da spozna svoj put veoma lahko shvati da  sreću traži tamo gdje je nikada nije ni bilo. Samo treba da zatvori oči, odmakne se od svakodnevnice i prepusti se stanju opuštenosti na onaj način koji mu odgovara. A to vrlo često svi mi zaboravljamo, zar ne?!

I, znajte: “Savršen dan može biti sunčan i kišovit, ovisi o vašem stavu”

Mojih pet minuta sreće povazdan sam tražio u svemu drugome oko sebe a najmanje u sebi samom. Dok jednom nisam shvatio, da bismo dohvatili dugu sreće, moramo biti spremni preživjeti kišu tuge. A da bismo savladali kišu tuge moramo pronaći “5 minuta za sebe” kroz dobar san, slušanje opuštajuće muzike, meditaciju, šetnju u prirodi, masažu glave ili cijelog tijela, crtanje, pisanje, sportske aktivnosti, svejedno šta, samo da je naših 5 minuta, je li tako?!

Bezbroj je puteva za opuštanje uma, srca i duše. Ja volim kišu, i ove zvuke dole u videu bezbroj puta sam koristio pred spavanje. Meni su pomogli a vjerujem da će i mnogima od vas. Dakle, zvuci su testirani kroz životno iskustvo. Želim vam od srca miran i dubok san.

I, znajte: “Savršen dan može biti sunčan i kišovit, ovisi o vašem stavu”

Mirić, 16:23 h

Maglaj, 25.05.2020