Statistika sa Europskog prvenstva

Olimpijski prvaci Francuzi pobijedili Island

Posted on Posted in Sportski biseri | Sve o svijetu sporta

Olimpijski prvaci Francuzi nadigrali Island

Olimpijski prvaci i svjetski viceprvaci, igrači nacionalnog tima Francuske su u večerašnjem susretu ostvarili ubjedljivu pobjedu nad selekcijom Islanda Francuska snažna i kreativna rukometna mašinerija razvalila je Islandsku hladnoću i metodičnost. Dakako francuski uigraniji sastav sa širom klupom s lahkoćom s nosio s iskušenjima koje su pred njih postavljali igrači Islanda.

Piše: Almir Đuhera

Već od uvodnih trenutaka na utakmici olimpijski prvaci su stavili na znanje Islanđanima ko je gazda na terenu. Francuzu su čvstom odbranom i brzom igrom tokom utakmice postepeno povećavali vodstvo. 22 gola Francuza u nastavku meča pokazuju koliko samopouzdanja u igri imaju ali i da su u tijeku drugog poluvremena ubacili u brzinu više, vodeći računa čak i o gol razlici. Francuska ima 6 bodova dva meča prije završetka takmičenja u glavnoj grupi 1. Sem Francuza 6 bodova imaju i Danci.

OTKRIJTE VIŠE SADRŽAJA

Islanđami su poslednji u grupi 1, i naravno nemaju više ni teoretske šanse za prolaz do polufinala. Sljedeća dva susreta, protiv Hrvatske I Mađarske igraju za prestiž i čast.

O samoj utakmci nema se šta puno govoriti. Na poluvremenu rezultat na semaforu pokazivao je da je 17: 14 za Francusku. A ponajbolji akter na ovoj utakmici bio je Nedim Remili, inače igrač Telekom Veszprema iz Mađarske. Na meču sa Islananima Nedim Remili nije samo zabijao već se pokaza i kao jako dobar asistent. Tako da je zasluženo je na kraju utakmice poneo epitet igrača utakmice.

Poluvrijeme: Francuska – Island 17:14

Po prikazanoj igri na dosadašnjim utakmicama n Euru zasigurno Francuska I Danska djeluju najsigurnije I najstabilnije, tako da bi bilo zanimljivo gledati njihov okršaj u finalu Eura. No put do finala je posut trnjem, tako da iznenaenja uvijek su moguća.

Sportski biseri:

  • Svi igrači Francuskog nacionalnog tima sem golmana, upisali su se u strijelce sa bar po jednim pogotkom
  • Znate li da su Francuzi prva selekcija u svijetu sporta koja je istovremeno bila europski, svjetski i olimpijski prvak

REZULTAT

Francuska – Island 39:32

Igrač utakmice: Nedim Remili (Francuska)

MOŽDA VAS ZANIMATE

PREPORUČUJEMO