šolja čaja na stolu s biljkom, Recept za bolju probavu: Čaj od Matičnjaka i Paprene Metvice

Recept za bolju probavu: Čaj od Matičnjaka i Paprene Metvice

Posted on Posted in Razno │Čitaj sve i svašta izvan okvira, Zdravi obroci │Isprobajte ove recepte

Recept za bolju probavu: Čaj od matičnjaka i paprene metvice

Recept za bolju probavu sastavljen od blagodeti matičnjaka koji djeluje protivupalno i umiruje jer je prirodni sedativ te paprene metvice koja ublažava bolove jer je prirodni analgetik. Ova čajna mješavina olakšat će vam tegobe kod mučnine, nervoznog želuca, povećanog stresa i anksioznosti i probavnih smetnji.

Šta je čaj?

Čaj (kin. 茶, korejski 차, hindski चाय „chai“), misli se na kineski čajevac, aromatično je piće obično pripremano sipanjem vruće ili ključale vode preko osušenih listova biljke Camellia sinensiszimzelenog žbuna autohtonog u Aziji.[2] U bosanskom jeziku termin čaj označava uglavnom biljni čaj (od nane, kamilice i sl.). Nakon vode, čaj je najšire upotrebljavan napitak u svijetu.[3]  –bs.wikipedia.org

Recept za bolju probavu

Sastojci:

  • 1 žličica sušenog matičnjaka
  • 1 žličica sušene paprene metvice
  • 250 ml vruće vode
  • Med ili limun po želji (opcijski)

Priprema:

  1. U šolju stavite sušeni matičnjak i paprenu metvicu.
  2. Prelijte vrućom vodom.
  3. Pokrijte šolju i ostavite da odstoji 10-15 minuta.
  4. Procijedite čaj i, po želji, dodajte med ili limun.
  5. Pijte polako dok je još topao.

 

Citat o Čajevima


“Čaj je tekuća mudrost koja grije dušu i smiruje tijelo.” – Nepoznat autor


Snaga biljaka: Matičnjak i paprena metvica za zdravlje želuca

Snaga biljaka: Matičnjak i paprena metvica za zdravlje želuca

Istražite po kategoriji

 

Preporučujemo


Različi zdrave i voćne namirnice na stolu, Recept za ukusan obrok od dinje, ananasa i naranče s medom
Recept za ukusan obrok od dinje, ananasa i naranče s medom
0