2. Zenicki nocni cener, sjajni Amel Tuka i moguća kiša govori o utrci na 10 kodržanoj u Zenici

2. Zenicki nocni cener | Pobjednici: Osman J. i Lucia K.

Posted on Posted in Autorski članci

2.Zenicki nocni cener održan u fantastičnoj atmosferi

2.Zenicki nocni cener održan u fantastičnoj atmosferi, 13.04.2019. Na startu drugog noćnog cenera pojavio se velikih broj takmičara spremnih na novi trkački izazov.

Još veću draž samom startu u uzavreloj atmosferi dali su svojim prisustvom i trenutno najbolji Bosanskohercegovački dugoprugaši.

Dakle, Zenica je kao izvrstan domaćin danas bila grad atletike. A 600 prijavljenih trkača za utrku na 10 kilometara pokazatelj je i dobrog rada sekcije „Zenica trči“ koja djeluje u sklopu udruženja „Vedro“.

Otkrij više sadržaja

Pobjednici 2.Zeničkog noćnog cenera

U veoma jakoj konkurenciji večeras  na stazi dugoj deset kilometara najbolji je bio fenomenalni Osman Junuzović sa vremenom od 0:31:04! Drugo mjesto osvojio je Belmin Mrkanović dok je treće mjesto osvojio Srđan Samardžić!

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Lucia Kimani sa vremenom 0:38:26, odlično drugo mjesto zauzela je Alma Hrnjić a treće mjesto osvojila je Jelena Kosić.  Dok su za malo izgubili mjesto na pobjednčkom prestolju, kao četvrti završili utrku Mlađan Samardžić i Amela Trožić.

Inače, trčalo se kroz centar Zenice na dinamičnoj i dobro osiguranoj stazi. I ove godine, Zenica je bila izvrstan domaćin a publika svojim navijanjem pokazala da je ljubitelj dobrih i zdravih životnih navika.

Zenica se pokazala kao odličan domačin i izvrstan organizator sportskih manifestacija, u oovm slučaju sjajne trkačke manifestacije.

Hvala Vedro, hvala Zenica na uspješnom domačinstvu!

 

Almir Đuhera – Mirić, 07:00

Maglaj, 14.04.2019.
Ažurirano, 20.02.2024.godine

Preporučujemo