1.Konjički noćni cener održan u sjajnoj atmosferi

1.Konjički noćni cener održan u sjajnoj atmosferi

Posted on Posted in Autorski članci

1.Konjički noćni cener održan u sjajnoj atmosferi

1.Konjički noćni cener održan u sjajnoj atmosferi zahvaljujući inicijatoru Mujić Mahiru, Općini Konjic, volonterima i brojnim sponzorima koji su učinili makimalan napor da sve protekne u najboljem redu!

-Pod sjajem velikog vatrometa izvršena je dodjela nagrada najboljim trkačicama i trkačima 1.Konjičkog noćnog cenera na platou pored prelijepe Kamene ćuprije i uz prisustvo brojnih  građana ljubitelja trčanja. Konjic se zaista potrudio da bude sjajan domaćin.

U muškoj konkurenicji najbolji je bio fenomenalni Osman Junuzović sa vremenom 32:13. Iza njega u cilj su stigli kao drugoplasirani Alija Imamović 34:46 i trećeplasirani Ante Pokrajćić 35:11.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila sjajna Amela Hrnjić u vremenu 41:51, kao druga na cilj došla je brzonoga Hanifa Terzić 43:07 a kao treća je stigla Mirela Čučak 46:44.

Također su dodjeljivane nagrade i najbojim trkačima po starosnim kategorijama. Među nagrađenima su se našli: Amela Hrnjić 25+, Belma Baralija 25+,Mia Sotonica 26+, Hanifa Terzić 36+, Mirela Čučak 36+, Anita Miškić 36+, Jasmina Sinanović 36+, Lejla Kosović 46+, Mirsada Jahić Zenuni 46+, Zoran Dedić 55+, Željo Bošnjak 55+, Velid Gagula 55+, Mirzet Halilovića 46+, Almir Đuhera 46+ Djani Kosovćić 46+, Hajrija Ajdince 55+, Ersan Bijedić 36+, Erdin Hastora 36+, Evel Imamovića 36+, Haris Čomor 25+ , Uroš Gutić 25+, Ruđer Boškovića 25+

Konjic se pokazao kao veoma dobar domaćin koji ima šta za pokazati turistima koji svrate u ovaj prelijepi grad. Pogled na i sa predivna Kamene Ćuprije prema Neretvi mami i osvaja! Rafting na Neretvi za one avanturističkog duha je odličan izbor! A znajte da odlična svježa pastrmka iz bistrih voda Neretve velike hedoniste mami na jelo. A za ljubitelje mira reći ćemo, da samo šetanje pokraj bistre Neretve unosi mir i neku posebnu opuštenost u srce i dušu posjetitelja koji dođe.

Dakle, posjetiti Konjic odista vrijedi, uvjerite se sami!

Na linku ovdje možete vidjeti zvanične rezultate svih trkačica i trkača!

Mirić, 10:58h

Konjic, 06.07.2019