5 Najboljih Besplatnih Graditelja Web Stranica za Male Biznise

5 Najboljih Besplatnih Graditelja Web Stranica za Male Biznise

Posted on Posted in Autorski članci, Marketing

5 Najboljih Besplatnih Graditelja Web Stranica za Male Biznise

5 Najboljih Besplatnih Graditelja Web Stranica za Male Biznise je vodič koji će vas upoznati sa opcijama za besplatno kreiranje vlastitih web stranica za male biznise.

Budimo realni, mali biznisi na početku poslovanja imaju  prilično skroman budžet. Uzmemo li to u obzir kao činjenicu onda je razumljivo da stavka u budžetu za kreiranje vlastite web stranice nije finansijski velika. Srećom, na internetu postoji nekoliko sjajnih besplatnih graditelja web stranica koji su jednostavni za korištenje i nude profesionalne predloške.

Da bi smo vam pomogli u ovom vodiču sastavili smo po našem mišljenju trenutno 5 Najboljih Besplatnih Graaditelja Web Stranica za Male Biznise koji će vam pomoći da sigurno zakoračite u svijet interneta i da put digitalne prisutnosti vašeg malog biznisa osvijetlite na pravi način.

Piše: Almir Đuhera

Sada krenimo redom s 5 Najboljih Besplatnih Graditelja Web Stranica za Male Biznise:

 

WordPress.com

Po osobnom mišljenju WordPress.com je prva opcija.To je vrlo popularna platforma za blogove koja nudi besplatne i jednostavne za izradu web stranica.  Jednostavnost kao opcija  je nešto što je malim biznisima jako potrebno na početku, složit ćemo se?!

Nudi solidan izbor tema i dodataka kojima  možete obogatiti funkcionalnost i učinkovitost web stranice. Dodaci se lahko integriraju a teme su na profesionalnom nivou.

Zašto je popularan WordPress? Pa zato što ima brojne mogućnosti, između ostalog recimo kreativci mogu stvoriti vlastite portfelje i freelanceri za predstavljanje osobnih radova.  Oni koji pišu mogu stvoriti čudesne blogove. A mali biznisi izvrsne web stranice za prodaju i usluge.

 Wix

Wix mi je postao zanimljiv jer sam sa njihovim opcijama došao u dodir putem njihovih reklama na YouTube platformi. Nemojte se iznenaditi ako i vama jedna iskoči pred očima, šalim se malo. Wix je Zaista jedan od najpopularniji besplatnih graditelja web stranica sa intuitivnim sučeljem. Pruža stotine modernih predložaka koje možete prilagoditi u skladu sa vašim potrebama.

Dodajmo ovdje da Wix ima veliku kolekciju aplikacija i dodataka koji omogućavaju dodavanje različitih funkcionalnosti na vašu web stranicu.

Restorani i trgovine ga vole

Wix je dosta popularan među restoranima i trgovinama jer omogućuje kreiranje privlačnih web stranica s mogućnostima naručivanja hrane i proizvoda.

SITE123

Kao besplatan graditelj web stranica SITE123 nudi responzivan website dizajn sa mnoštvom predložaka i mogućnosti prilagodbe. Bez potrebe za znanjem kodiranja lahko se kreiraju web stranice za lokalne biznise, portofolije, blogove, itd. Meni osobno je zanimljiv što vlasnici lokalnih biznisa lagano i brzo mogu postaviti informacijske web stranice.

Weebly

Weebly je možda manje poznat od drugih graditelja web stranica koje sam naveo ali ima jednostavan drag-drop uređivač koji čini izradu web stanice jednostavnom.

Za one malo snalažljivije koji požele malo ozbiljniju web stranicu mogu iskreirate upečatljive web stranice kroz značajke e-trgovine za prodaju proizvoda putem vaše web stranice a koju nudi Weebly.

Google My Business

Google My Business nije tradicionalan web graditelj, ipak nudi besplatne i jednostavne web stranice za male biznise. Možda mala prednost Google My Business-a je što povezan je sa Google Mapsom i Google tražilicom, što opet daje šanse da se prikažete lokalnoj publici na drugačiji način.

Google My Business možda bi bio zanimljiv za male kafiće, ili pak restorane, i male trgovine jer mogu koristiti Google My Business web stranicu kako bi prikazali svoje radno vrijeme, adresu i recenzije.

Statistika Kaže: Zašto Mali Biznisi Trebaju Web Stranicu

Neka vam brojke kažu Zašto Mali Biznisi Trebaju Web Stranicu:

  • Oko 64% malih biznisa ima web stranicu. To znači da postoji prilika za vaš biznis da se izdvoji i osigura kvalitetniju digitalnu prisutnost. Jednostavnije rečeno, veće su šanse za promociju i prodaju vaši proizvoda i usluga.
  • Prema Googleovoj studiji, mali biznisi imaju dva puta veću vjerovatnost da će privući više klijenata i ostvariti veći prihod od onih bez web stranica.
  • Prema podacima iz istraživanja, 80 % potrošača pretražuje proizvode i usluge online prije nego što donese odluku o kupnji.

Vjerujem da vam ovi podaci mnogo govore o važnosti kreiranja web stranica za male biznise.

Prednosti

Dodajmo još par prednosti da slikovitije bude:

  • Web stranica pruža priliku za izgradnju brenda.
  • Web stranica pruža mogućnost komuniciranja s publikom putem blogova, vijesti, i društvenih mreža
  • Web stranica pruža mogućnost predstavljanja proizvoda i usluga
  • Web stranica pruža mogućnost online prodaje proizvoda i usluga
  • Web stranica pruža mogućnost stvaranja recenzija od strane klijenata
  • Web stranica pruža mogućnost upoznavanja šire publike sa radnim vremenom vašeg lokalnog biznisa
  • Web stranica pruža mogućnost upoznavanja publike sa vašim kontakt podacima

 

Da zaključimo: Kvalitetna Web stranica je ključni alat za male biznise na početku poslovanja kako bi se povezali s publikom, povećali vidljivost i stvorili povjerenje s klijentima. A rezultat takvog pristupa donosi rezultat, povećanu prodaju proizvoda i usluga.

Nadam se da sam vam pomogao vodičem 5 Najboljih Besplatnih Graditelja Web Stranica za Male Biznise i da vam je sada jasnije Zašto Mali Biznisi Trebaju Web Stranicu.

Ako vam se članak svidio I informacije bile korisne podijelite ga sa drugima.

Neka vaš mali biznis zablista!

Sretno!