Značajni datumi u svijetu i kod nas, koga to zanima?! Možda niste znali da postoji dan saradnje?! Surađujemo li dovoljno jedni sa drugima? U ovom vaktu, čini mi se da ne?! Slažete li se?

5 zlatnih ključeva za uspjeh nakon ljubavnog kraha

Posted on Posted in Autorski članci, Popularna psihologija │Otkrij tajne ljudske duše

5 zlatnih ključeva za uspjeh nakon ljubavnog kraha

Niste čuli za „5 zlatnih ključeva za uspjeh nakon ljubavnog kraha“, a razveli ste se? -Ostavio vas muž?! Naglo ste prekinuli dugogodišnju ljubavnu vezu? -Pitate se, šta je razlog prekida?! Zašto vas je muž ostavio, zašto je momak sada sa drugom… Pitate se, ali…  vi ne nalazite valjan odgovor na masu pitanja koja vam se roje mislima dok suze kapaju niz lice sjetno, zar ne?!

Postajete sve više ogorčeni, bijesni, ljubomorni na sve. Mislite da je uzrok negativna energija, pa sumnjate na njegove roditelje? Ne možete smisliti njegove prijatelje, jer oni su možda upleli „svoje prste“? Ljubomorni ste što uopšte ima posao koji radi, jer želite ga uništiti?! Prijateljici govorite kakav je „kreten“?! Očajna ste, razdražljiva i puna bola osoba koja gori od ljutnje?! Da li je ta negativna energija i sve što se skuplja u vama u tim trenucima kad slomljena vam je duša,  dobro po vas?

-Razmislite!

Dakle, kad dođe do ljubavnog sloma, tada mozak prestaje da radi, slažete li se?! Emocije i osjećaji počnu da se igraju vatrom koju poslije teško je ugasiti. -Zato na vrijeme iskoristite „5 zlatnih ključeva za uspjeh nakon ljubavnog kraha“, neka rade za vas, kako biste iz krize izašli sa što manjom duševnom ali  i mogućom fizičkom štetom.

 

Preusmjeravanje osobnih misli

Doživjeli ste bol ali ujedno i poraz koji vas žulja, je li tako?! Šta ostaje onda za učiniti nakon ljubavnog kraha? Prva stvar koju treba učiniti jeste, preusmjeriti misli na onaj pozitivan tok života. Znam i svjestan sam da za vas u tom momentu čini se nemogućim. No vjerujte, mnogo je lakše nego što to izgleda u vašim očima. Postoji više tehnika za preusmjeravanje misli, ali vi izaberite za sebe onu koja se vama čini prikladnom. Dakle, da se malo našalimo na račun pušača, Vi ste trenutno pušač poraza i  popušili ste jednu ljubavnu dobrano, pa je stoga red da se putem hipnoze, meditacije, autosugestije… odviknete od nje, zar ne?! Da, da… dakle, uspijete li se odviknuti od uobičajenog modela ponašanja kroz preusmjeravanje vaših misli, osjetiti ćete olakšanje i spokoj koji će vas učinit boljom osobom.

Relociranje

Ma koliko bolno izgledalo ali relociranje je jedan od praktičnih ključeva koji daju konkretan rezultat. Ako se pitate šta je relociranje, evo kratkog odgovora u jednoj riječi-„DISTANCIRANJE od uobičajenih modela življenja“  -Dakle, želite se relocirati, možda vam se svide neke od ideja… -Promijenite mjesto izlazaka-rezultat će biti nova vrata koja vam se otvaraju i nude odmah prilike za nova poznanstva, zar ne?! Promijenite mjesto stanovanja, koje će u vaš život donijeti nove osobe, ponašanja, mjesta izlazaka… A time mijenjate i vaš životni put. Dakako, najvažnije relociranje je ono u sebi, a to znači, obavezno relocirajte tu osobu iz sebe, ako želite nastaviti putem uspjeha u životu.

Oprost

Sad ću da mu se osvetim, lete misli kroz vašu glavu?! „–Uzeti ću mu sve.“ Dakle, kada vam misli počnu da „lupetaju budalaštine“ – Znajte da, osveta i ljubomora neće uništiti vašeg bivšeg, naprotiv izjest će vas samu. Zato uzdržite se od takvih reakcija a spas potražite u OPROSTU! Oprost je, znajte najjača i najbolja duhovna vrlina jedne osobe! Zato dopustite toj vrlini neka radi za vašu dobrobit. Upotrijebite li oprost, vjerujte nećete se pokajati ni jednog momenta, niti ćete sebe za bilo šta kriviti. Oprost kao jedan od „5 ključeva za uspjeh nakon ljubavnog kraha“ zasigurno daje najčvršči temelj za uspjeh u životu. Upotrijebite ga kad god možete i vidjet ćete ubrzani preporod koji život vam nenadano donese.

Fokus

Jako bitna stvar koju mnogi zaboravljaju jeste, osobni fokus na neku stvar, događaj ili situaciju! -Dakle, promijenite li vaš fokus sa ljubavni tema, na primjer, na poslovne vode, uvidjet ćete olakšanje i promjenu u sebi. Promjena fokusa djelovanja ili usmjerenje pažnje sa nečega na nešto drugo učinit će vam se poput malog dobrog čuda. Umjesto da razmišljate o ljubavnom porazu, vi kroz preusmjeravanje osobnog glavnog fokusa na drugu stranu činite da jedan od  „5 zlatnih ključeva za uspjeh nakon ljubavnog kraha“, da radi za vas. Ako i dalje fokusirani ste na tu u sebi koju još držite a niste je relocirali i izbacili iz vašeg fokusa i dalje ćete biti na stranputici. Dakle, učinite da „5 zlatnih ključeva za uspjeh nakon ljubavnog kraha“, rade za vas. Primjenjujte 5 zlatnih ključeva i promjene će biti više nego evidentne.

Aktivnost

Sem poslovnih aktivnosti koje ste primorani raditi u tim bezvoljnim trenucima za bilo kakvu aktivnost, vi  se potrudite da počnete upražnjavati i neke nove koje će vas opustiti.  Evo par zanimljivih a opuštajući  ideja… Meditacija, yoga, upražnjavanje vjerskih obaveza, vožnja bicikla, šetnja uz rijeku, šetnja u prirodi, fitnes vježbe, pohađanje škole plesa, Izlasci u pozorište, bavljenje nekim sportom, humanitarni rad, crtanje, pisanje, bavljenje fotografijom… Ne zaboravite između ostalog, da odvojite vrijeme i za razgovor sa dobrim osobama oko vas, no pri tome zaboravite na tračeve, ogovaranja i slične teme… Razgovarate da biste se opustili, zar ne?!

Usput ne zaboravite, da je život satkan od velike gomile sitnih stvari koje život čine ispunjenijim i ljepšim. -Dakle posvetite sebi svaki dan pet minuta kako biste izmamili sebi osmjeh na lice. I na kraju, znajte, ako ne želite da doživite ljubavni poraz, onda, to isto morate svakodnevno poklanjati i vašem partneru. Dakle, sjetite se dana žena kao što i sama naslovna slika simbolizira. Ne zaboravite njen/gov rođendan drage osobe. Sjetite se rođendana partnerove majke. Zagrlite voljenu osobu, poljubite najdražu osobu! Voli more?-Odvedite je na ljetovanje ili jednodnevni izlet, učinite sve kroz osjećaje. -Jer vjerujte ljudi mnogo više pamte doživljeno nego ono što mu je kupljeno.  Shvatite to kao malu investiciju u vašu vezu koja će vas obadvoje obogatiti.

Investirajte u vezu bez obzira na sutrašnjicu i određenu vam sudbinu. –Sjetite se sudbine Elizabet Tejlor koja je imala osam brakova. Neka vam bude to za nauk, da život je pun promjena. A onom kome je suđeno više brakova, savjetujem da istini pogleda u lice, i bez ljutnje prema životu prihvati ju!