3 principa za izradu odlične posjetnice, banera, pozadine ili oglasa

3 načina kako zaraditi novac putem kvalitetne fotografije.

Posted on Posted in Autorski članci, Fotografije, Psihologija, Servisi

3 načina kako zaraditi novac putem kvalitetne fotografije.

3 načina kako zaraditi novac putem kvalitetne fotografije su odlična prilika za zaradu novca. Dakako, Ljudi su vizuelna bića a fotografije su neizostavni dijelovi naših života, zar ne?! Zato ovdje u najboljoj namjeri preporučujemo vam ova 3 načina kako možete zaraditi novac putem kvalitetne fotografije. Ostvarite dodatnu zaradu fotografijom koju ste vašim mobitelom ili digitalnim fotoaparatom snimili. Da bi počeli zarađivati fotografiranjem, prije svega, potrebno je da se informirate o svakom detalju koji fotografiju može učiniti boljom. A da biste kroz taj hoby postigli dobar rezultat potrebno je vrijeme. Jer ni u jednoj oblasti nema uspjeha preko noći! -Dakle, znajte da do njega dolazi se, uz čvrstu radnu disciplinu, konstantno nadograđivanje znanja i istrajnošću.

Vjerujte, možete imati najsavršeniji aparat kojeg ste dobili na poklon, ali ako nemate volje i afiniteta za fotografiju, sve pada u vodu. U tom smislu, imati aparat je samo mali motivacioni faktor koji vas može pogurati u dobrom smjeru. Također, imati talenat a ne razvijati ga i ne raditi na njemu… -Isto je kao da imate automobil kojeg čuvate u garaži, zar ne?! Dakle, prije nego što uzmete aparat u ruke kako biste fotografirali zanimljive trenutke iz vašeg života i okoline, ili čak da se usudite da otvorite fotografsku radnju, budite sigurni da ste voljni ali i spremni da istrajete u toj neobičnoj ljubavi koju njegujete u sebi.

 

Stock fotografije

Fotografije koje su sačinjene sa kvalitetnim sadržajem za određenu oblast, zasigurno vam mogu donijeti dodatni novac u vaš kućni budžet.  Dodatnu zaradu možete ostvariti putem servisa koji se bave prodajom stock fotografija. Kao što rekoh, potrebno je dobro se informirati o tim servisima koji nude svoje usluge na različite načine i pod ne uvijek istim uslovima. Ovdje ću nabrojati tri zanimljiva servisa na svjetskom nivou koji imaju ogroman portfolio sa stock fotografijama. Možda vam se dopadne jedan od njih. Dakle, posjetite Dreamstime, Shutterstock i Alamy. Možda jedan od njih upravo bude vaš izbor. Imajte na umu, da cijene fotografija koje prodajete putem tih servisa su male, i otprilike iznose pola marke po fotografiji.

 

Besplatno fotografisanje i dijeljenje fotografija

Izgleda vam apsurdno, da od besplatnog fotografiranja i dijeljenja možete zaraditi novac. Sad će prva misao da vam bude, šta ovaj trabunja, a u naslovu mu stoji-besplatno? –Evo odgovor na vaše postavljeno pitanje, zašto je dobro imati smjelosti i svoju strast besplatno podijeliti sa drugima.

Kada dijelite s ljubavlju vaše fotografije na primjer putem društvene platforme „Facebooka“, zasigurno ćete biti primjećeni tada i kao osoba koja se bavi fotografijom. Dakle, biti ćete zapaženi kako na samoj socijalnoj mreži, ali time i u vašoj bližoj okolini koja a će vas sve više upoznavati kao vrsnog fotografa. Nakon nekog vremena će početi mnogo ozbiljnije da se zanimaju za vas i vaš hoby. A, na kraju početi će da traže i vaše usluge. Zato podijelite s ljubavlju čarolije vašeg fotografskog umijeća sa drugima. –Jer, zaista vrijedi!

 

Pokretni fotograf

Biti konstantno u pokretu, jeste zamorno, ali vi želite novac. A novca nema bez uloženog truda i discipliranog rada. Pa kada je tako, fotoaparat u ruke i budite drugima dostupni na zahtjev. Uradite mali Portfolio za školsku priredbu. Uradite zanimljiv Portfolio slika sa eskurzije ili nekog putovanja. Uradite slatki Portfolio sa neke proslave rođendana.

Učinite sebi uslugu, i potrudite se predstaviti neku književnu večer kroz set fotografija. Biti fotograf profesionalac ili hobista, svejedno je u smislu ljubavi. -Jer, i jedan i drugi, da bi uspjeli predstaviti se javnosti moraju uložiti određeni rad i trud, ali i iskazati određenu strast, zar ne?! No u utrci između njih dvojice pobjeđuje ali i zarađuje više onaj, koji bude istrajan u poslu i sa ciljem da bude što kvalitetniji. Dakle, da biste postali fotograf nije najbitnije imati zvaničnu diplomu, već bitno je imati snažnu želju i namjeru da se u prkos preprekama istraje u tome.

 

Kako obraditi fotografiju: BIJELA RUŽA NA CRNOJ POZADINI, pogledajte na ovom linku.

Budite slobodni posjetiti moj osobni Portfolio na Shutterstock servisu koji možete pogledati ovdje ili možete posjetiti neke moje radove putem naslovne stranice web sajta, ovdje