3 životne lekcije koje vam mogu poboljšati životgovori o principima života

3 životne lekcije koje vam mogu poboljšati život

Posted on Posted in Autorski članci | Inspirativne priče i više, Popularna psihologija │Otkrij tajne ljudske duše

Moj ozbiljniji dodir s neistraženim područjem alternative desio se 2006/07. Bilo je to vrijeme kada sam prolazio kroz osobno jako težak i svakodnevno turbulentan period. Na tom putu alternative prvi put sam se susreo sa ove 3 životne lekcije koje vam mogu poboljšati život, a pomogle su i meni.

Čak zaista vjerujem, da mi je taj neobični dodir sa neistraženom stranom života dobro pomogao u tom periodu na više načina. Jedan od načina na koji me je zaista pripomogao jeste, obrazovanje mene kao osobe! Doduše obrazovanjem na neuobičajen način u odnosu na prevaziđeno društveno obrazovanje koje nam društvo nameće kao matricu.

3 životne lekcije koje vam mogu  poboljšati život

Dakle, shvatio sam tri veoma bitne činjenice što ih život nudi kao šansu za kvalitetnija životna iskustva život onome ko ih dokuči, naravno. Probajte sagledati vaš život kroz prizmu ove tri stvari i ostat ćete zapanjeni dobivenim podacima koje ponekad bude teško prihvatiti. No kao što poslovica kaže: Prvi korak ka savladavanju nekog izazova jeste prihvatanje problema unutar sebe. Zato pročitajte i zapamtite sljedeće:

1. Ništa nije kao što ti se doima!
2. Život je stalna promjena!
3. Trendovi ponavljanja prirodnih ciklusa ustaljenih ponašanja!

Ništa nije kao što ti se doima!

Prvo čemu me naučilo moje druženje s uzbudljivom alternativnom oblašću jeste, da u životu zaista ništa nije kao što ti se doima. A pokušati ću slikovito na par primjera opisati ovo načelo. Stalno sam slušao kako su mnoge biljke otrovne ( što je činjenica, ali… ) poput recimo bršljana. A onda slučajno u ruke mi dopadoše knjige Vase Pelagića i Sadika Sadikovića. Tada shvatih da čak i otrovni bršljan može biti čovjeku od koristi u određenoj mjeri.

Zatim, stalno su me uvjeravali, a vjerujem i vas, da je pas čovjekov najveći prijatelj?! A onda mene u večernjim satima četvorica crnoputih pasa napadoše, i to planski. To vam se ne može opisati. Taj pomiješani osjećaj iznenađenja i straha, pri čemu istodobno postanete spremni da se branite, i od ovce postanete vuk. Vjerujte, zaista ništa u životu nije kako se često doima našim očima i ušima.

Ili recimo, mom ocu su doktori davali tri mjeseca života. A on je poslije živio još tri godine. Vjerujem da i vi, dragi čitatelji imate slična iskustva koja upravo oslikavaju činjenicu koju mnogi zanemaruju da zaista u životu ništa nije kao što ti se doima! Zato, dragi prijatelji, nemojte baš svemu vjerovati što čujete vašim ušima ili vidite vašim očima, jer često zna biti vaš ili onih oko vas, zamagljen pogled na život, zar ne?!

Život je stalna promjena!

Druga zanimljivo načelo koje se pokazalo kroz vrijeme da je tačno, jeste da je cijeli život stalna promjena koja čovjeku život čini zanimljivijim, nedokučivim, nedostižnim i punim raznoraznih iskušenja. Dakako, da na ovoj divnoj planeti postoje „rutineri“ poput osoba rođenih u maju i decembru koje su više pristalice rutine, ustaljenih normih ponašanja i nesklonih bilo kakvoj promjeni, No zbog tog osobnog ponašanja često mogu biti izloženi vjetrovima oluje na nestabilnoj psihološkoj klackalici života boreći se sa pravilima prirode života jer im život nameće promjene kojima oni nisu baš voljni.

Mnoge osobe zbog toga čak pribjegnu opijatima poput alkohola. Drugi postanu skloni pretjerivanju u hrani.Treći opet postanu radoholičari teški zanemarujući sav drugi život oko sebe. Vjerujte, dragi čitatelji, čim prihvatite prirodna pravila života od kojih je jedno, i stalna promjena pravca i kretanja vaših života, doživjet ćete preporod, smanjit ćete vlastita očekivanja i zauzvrat biti mnogo sretnija osoba sa svojim životom.

Trendovi ponavljanja prirodnih ciklusa ustaljenih ponašanja!

Treće načelo koje zaista fercera u životu, jeste da postoje prirodni ciklusi koji se ponavljaju! -A koji imaju ustaljene trendove ponašanja. Čuj ustaljeni trendovi ponašanja prirodnih ciklusa i to koji se ponavljaju, a sad si spomenuo maloprije da je život stalna promjena, primjetiti će neki.

Da dragi moji, jedno sa drugim uopšte nije u sukobu, vjerujte. U tom smislu, evo da pokušam pojasniti ovo prirodno pravilo života. -Prirodni ciklusu ustaljenih trendova ponašanja zaista postoje čak su i vremenski obilježeni. Najlakše je trendove ponavljanja prirodnih ciklusa objasniti kroz ponašanje prirode i smjenu godišnjih doba.

U maju ljubavi se bude, zar ne?! Imamo jači apetit?! A sam život počne da buja, zeleni lišće, cvjetaju ruže, sadi se razno voće ili povrće kako bi novo niklo. Ili, sjetimo se kako u septembru jesenje lišće žuti i polako umire?! A javlja se i mnogo više sjete za nekim prošlim danima?! Tada hladnoće je sve više, i tako nam dođe decembar i januar kada skoro sav život „zamre“ a mi i pustimo zbog bola koju suzu više. -Zar to ne pokazuje određene prirodne cikluse sa ustaljenim trendovima ponašanja? Slažete li se?

Čak u životu čovjeka isto tako dešavaju se dnevni, mjesečni pa čak i godišnji prirodni ciklusi sa ustaljenim trendovima ponašanja. Pri čemu određene stvari dešavaju se skoro na identičan način u odnosu na neki vremenski rok koji posmatramo otprije. Možete to pravilo provjeriti na sebi samima, a evo kako.

Osobe rođene u septembru neka se sjete šta im se lijepo dešavalo u periodu 2005/06, pa će uvidjeti mnogo sličnosti sa periodom 2016/17. Ili za one koji su astrološki vještiji mogu prepoznati trendove kroz retrogradnost planeta, probajte kroz periode retrogradnoga merkura ispratiti ciklus pa ćete se iznenaditi zaključcima.

Prihvatite li ove lekcije i primjenite li ih na vaš život, vjerujte da ćete se u potpunosti promjeniti. A samim time širenjem vlastitih pogleda postati mnogo zreliji i sretniji u životu. Usput, pročitajte 15 savjeta za istinsku unutrašnju sreću >>>>> ovdje

Preporučujemo

 

0