WordPress-Najpopularniji Widgeti za Vašu Web stranicu

WordPress: Najpopularniji Widgeti za Vašu Web Stranicu

Posted on Posted in Autorski članci | Inspirativne priče i više, Mali Biznisi │Isprobajte alate i savjete za uspjeh, Marketing | Oglasite se s nama, Web dizajn │Web stranice po vašoj mjeri

WordPress: Najpopularniji Widgeti za Vašu Web Stranicu

WordPress je središnji upravljački sistem i slobodni softver otvorenog koda poduprt PHP-om i MySQl-om. Pokrenuo ga je 27. Maja 2003. godine Matt Mullenweg.

Kroz godine postojanja WordPress postepeno se razvijao, da bi danas važio za lidera i postao najpopularnije mjesto za objavu web mjesta. Možda to on bi postao da nije widgeta koji daju dodatnu vrijednost WordPressu jer se njima oplemenjuje svaka web stranica.

Widgeti su temelj WordPressa, lagani su za instalaciju i aktivaciju. Tako da se početnici relativno lahko mogu snaći prilikom instalacije nekog widgeta kojeg su poželjeli instalirali.

Piše: Almir Đuhera

U ovom članku  zato predstavljamo i istražujemo koji su trenutno najpopularniji widgeti za vašu web stranicu sa kojima možete poboljšati funkcionalnost web mjesta ili ga totalno transformirati na način koji želite.

WordPress, šta ga čini posebnim?

Mnogo je argumenata koji idu u prilog WordPressu kao dobrom mjestu na kojem će vaš sajt da se istakne. Nabrojat ćemo ovdje par pozitivnih iskustava koja doprinose pozitivnom dojmu o WordPressu: kao što je prijateljski dashbord, besplatne teme, widgeti, itd.

A sada idemo na widgete koji će vašem web sajtu dati dodatne značajke. No prije instaliranja napominjemo dobro razmislite da li su vam zaista potrebni jer prenatrpanost web mjesta widgetima usporit će rad sajta ali i korisničko iskustvo može umanjiti i odvesti ka dole u negativnom pravcu.

WordPress: Najpopularniji Widgeti za Vašu Web Stranicu

Imajte u vidu da svrha web mjesta trebala bi da igra ulogu pri odabiru widgeta koje želite instalirati i aktivirati. Dakle da počnemo s predstavljanjem Najpopularnijih Widgeta za Wašu Web Stranicu

Google Maps Plugin

Ako se bavite poslovnim aktivnostima poput geodeta, ribarnice, restorana i trgovine onda bi bilo poželjno da imate dodanu Google mapu koja će vašim lokalnim i regionalnim klijentima dati jasne upute gdje se nalazite. Google Maps obično se postavlja u podnožje stranice.

Kontakt forma7

Kontakt forma služi za komunikaciju s posjetiteljima web mjesta. Dakle, ovo je jedan jednostavan i prilagodljiv plugin. Tako da preporučujemo da instalirate dodatak Kontakt formu7  koja je jednostavna za instalaciju. Dakako Kontakt forma7 sem osnovnih postavkih nudi i PRO postavke koje trebate platiti.

Akismet Anti-Spam: Spam Protection

Ovaj plugin je jedan od najpopularniji widgeta koji zaustavlja i blokira spam komentare u sekciji komentara ali i spam u kontakt formi. Sigurnost sajta koji ima uključenu funkciju komentara ovim pluginom znatno se uvećava. Tako da je poželjno ga instalirati ako vaša web stranica prima brojne komentare.

Yoast SEO

Yoast SEO toplo bih preporučio posebno blogerima jer ćete bolje biti rangirani na tražilicama ako su vaši članci optimizovani na pravi način. A Yoast SEO nudi vam prijedloge za bolju optimizaciju članaka. Naravno i ovak plugin ima slobodnu i plaćenu verziju.

Elementor za WordPress

Ako zaista ste totalni početnik i ne znate ama baš ništa o izgradnji websajtova, onda instalirajte ovaj graditelj web mjesta koji radi na principu drag and drop tako da vaše je samo da napravite sekciju i prebacite element u određeno područje na koj želite. Elementor plugin također ima besplatnu i PRO verziju.

Sve Navedene Widgete Možete Pronaći Ovdje Preko Linka

Dakako, vrijeme je da zaključimo ovaj članak sa informacijom da ima preko 59 000 giljada plugina koji su trenutno aktivni. Predstavljeno vam je samo 5 koji su WordPress: Najpopularniji Widgeti za Vašu Web Stranicu,

Nadamo se da smo vam ovim člankom pomoglI i ponudili korisne informacije. Ako ste zadovoljni s člankom molimo podijelite ga s drugima. -Hvala unaprijed!

0