Rum kocke Kolač koji će vas oduševiti

Rum kocke: Kolač koji će vas oduševiti

Posted on Posted in Slatki raj │Otkrijte sjajne recepte za ukusne kolače

Rum kocke: Kolač koji će vas oduševiti

Rum kocke su fantastičan kolač koji će obradovati vas i vaše ukućane. I ne samo vas, oduševiti će i vaše goste, druge osobe koje će biti zadovoljne sjajnim ukusom rum kocki. Pripremaju se tako što napravite tijesto i odgovarajuću kremu. Ova slatka poslastica često se nalazi u meniju poslastičarnica širom svijeta. Vjerujemo da ćete i vi je prihvatiti kao dio svog slatkog menija.

Piše: Almir Đuhera

Kako napraviti rum kocke? U nastavku članka donosimo vam namirnice potrebne za pravljenje ukusnih rum kocki. Također, smo za vas istražili kako pripremiti tijesto i kremu. Ukusno i fino. Isprobajte recept i recite nam vaše mišljenje. Mi vjerujemo da ćete biti zadovoljni ovom slatkom poslasticom.

 

Rum kocke Kolač koji će vas oduševiti
Rum kocke Kolač koji će vas oduševiti

 

Rum kocke: Kolač koji će vas oduševiti

U nastavku članka pročitajte koje su namirnice potrebne za ovaj sjajni kolač. Ovo je kolač za one koji vole okus čokolade i ruma. Da biste napravili Rum kocke potrebno je pripremiti tijesto i kremu. Evo kako:


Tijesto:

6 bjelanjaka

20 dag šećera

2 kašike brašna

20 dag oraha


Priprema:

Nakon što smo odvojili bjelanjke od žumanjaka, potrebno je bjelanjke utući u čvrsti snijeg, te postupno dodavati šećer i lagano umiješati samljevene orahe pomiješane s brašnom.

Nakon toga, kada se sve to sjedini staviti u namašteni i pobrašnjeni pleh i peći na laganoj vatri.

Napomena: Dakako, ako ste osjetljivi na orahe, možete ih izostaviti iz recepta.


Krema:

6 žumanjaka

20 dag šećera u prahu

10 dag margarina

10 dag čokolade 3 kašike ruma.

 

Priprema:

Pripremite kremu tako što ćete pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom i gusto skuhati na pari. Pri kraju dodati ćete rum, čokoladu i margarin.

Nakon što ste napravili kremu, vrućom kremom prelijte topao kolač. Zatim pustiti da se ukusne rum kocke ohlade. Ohlađene rum kocke narežite na kocke. Po želji možete ih ukrasiti šećerom u boji.

I to je sve što treba da uradite da biste napravili Rum kocke: Kolač koji će vas oduševiti. Uživajte!

Prijatno!

 

Aktuelno, čita se!

Resursi:

Za one koje bi željeli imati vlastiti websajt sa receptima za kolače budite slobodni kontaktirati naše prijatelje sa altaj.ba

 

Hvala na naslovnoj fotografiji Unsplash

0