Smuti od borovnica sa chia sjemenkama, jogurtom, medom i cimetom govori kako se priprema

Smuti od borovnica sa chia sjemenkama, jogurtom, medom i cimetom

Posted on Posted in Smuti recepti | Zdrava energija za svaki dan, Zdravi obroci │Isprobajte ove recepte

Smuti od borovnica sa chia sjemenkama, jogurtom, medom i cimetom

Smuti od borovnica sa chia sjemenkama, jogurtom, medom i cimetom uz goji bobice i šumske plodove je ukusan osvježavajući doručak koji ima dovoljno masti, proteina ali i ugljiko hidrata koji će ti dati jutarnju energiju ali i dobro raspoloženje na početku novog dana.

Jednostavno i brzo se sprema. Za pripremu smutija ne treba ti više od 5 minuta. Neophodne namirnice za kreiranje ovog sjajnog užitka su punomasno mlijeko, domaći jogurt, jedna banana, šakica šumskih plodova, goji bobice, šoljica borovnica, kašika chia sjemenki, malo cimeta, miješane sjemenke i za slatkoću omiljeni med.

Priprema ovog zdravog smutija možete malo “udariti po džepu”, no kako zdravlje nema cijenu onda ne treba štediiti na sebi i svom zdravlju. Slažeš li se?

Zdrava ishrana je temelj dobrog zdravlja, nije li tako? Kako reče otac moderne medicine Hipokrat:

“Neka hrana bude tvoj lijek, a lijek neka bude tvoja hrana”

Smuti od borovnica sa chia sjemenkama, jogurtom, medom i cimetom uz goji bobice i šumske plodove

Sastojci

Metoda

  • KORAK 1

    Stavite sve sastojke u blender i mutite dok ne postane smjesa glatka. Sipajte u čašu i uživajte!

Nutritivna vrijednost na 100 g ovog ukusnog smutija ogleda se u 391 kcal te 50 g ugljiko hidrata, 44 g šećera, 10 g vlakana I 15 g proteina, kako piše Sophie Godvin na bbcgoodfood.com.

Prijatno!

 

Ako ti se članak Smuti od borovnica sa chia sjemenkama, jogurtom, medom i cimetom svidio, podijeli ga s prijateljima i obitelji. Zanima me tvoje mišljenje. Da li imaš prijedlog za novi recept? Imaš li ti svoj omiljeni smuti? Reci mi, i proslijedi ga sa zadovoljstvom ću ga objaviti.

Aktuelno, čita  se!

0