Statistika sa Europskog prvenstva

Francuska je obezbijedila mjesto u polufinalu Eura

Posted on Posted in Sportski biseri | Sve o svijetu sporta

Francuska je obezbijedila mjesto u polufinalu Eura i nastavila niz dobrih igara na EHF Euru 2024 u Njemačkoj. Dok je kod Austrijanca bilo snage, energije i volje u prvom poluvremenu jako dobro parirali favorizovanim Francuzima. Tako da su na poluvrijeme otišli s prednošću s golom prednosti (15.16). No u nastavku širi roster Francuskog nacionalnog tima, od kojih je 12 igrača upisalo se u listu strijelaca, na svakoj poziciji dobro popunjena ekipa Francuske ubacila je u brzinu više te kvalitetnom odbranom i sjajnom igrom u napadu nije dopustila da Austrijanci nametnu svoj ritam u drugom poluvremenu.

OTKRIJTE VIŠE SADRŽAJA

U drugom poluvremenu postojao je samo jedan tim koji je kontroliraao tijek utakmce. Tako da na kraju utakmice statistika je rekla da su Dika Mem i njegov reprezantitivni kolega Ludovic Fabregas postigli po sedam golova, a kada je napad efikasan onda nema potrebe za strahom od poraza te uz  Samira Bellancehea, sjajnog francuskog golmana koji je odbranio 15 od 49 šuteva upućenih ka francuskom golu činili su trio fantastic koji je dominirao terenom.

Francuska je obezbijedila mjesto u polufinalu Eura

Francuska je obezbijedila mjesto u polufinalu Eura i nastavila niz dobrih igara na EHF Euru 2024 u Njemačkoj te će na megdan izvrsnim Dancima koji ovaj euro igraju u sjajnoj formi.  Dok Šveđani koji su zahvaljujući Dancima obezbijedili mjesto u polufinalu, čekaju rasplet u grupi 1 između domaćina Njemačke, Mađarske i Austrije.

Sportski biseri: Mykola Bilyk (Austrija) uputio je najsnažniji udarac na gol protivnika, ostvarivši brzinu od 127.22 km/h

REZULTAT

Francuska – Danska 35:28

Sudijski par: Vlaclav Horacek I Jiri Novotny (Češka)

 PREPORUČUJEMO

0